23948sdkhjf

Grundfos skærper fokus på bæredygtighed

Det årlige elforbrug for husholdninger i Odense. Så meget kan Danmark spare på et år ved at skifte forældede pumper ud med energibesparende pumper. Det vurderer Grundfos, der er blandt hovedsponsorerne og en af deltagerne på Expo Zaragoza 2008, som netop er skudt i gang i Spanien.
Det kan have en stor effekt på miljøet, hvis energiforbruget nedbringes for de pumper, der står for verdens vandforsyninger. Det er en af de vigtige pointer, som Grundfos har med på Expo Zaragoza 2008, hvor temaet er vand og fremtidens brug af vandressourcer.

- Hvis alle forældede cirkulationspumper i Danmark bliver udskiftet med tidssvarende, energibesparende pumper, vil det give en årlig besparelse på 379.384.000 kWh. Det svarer til det årlige elforbrug for samtlige private husholdninger i Odense eller en besparelse på godt 700 mio. kr. En familie kan spare op mod 900 kroner årligt, forklarer direktør Kim Klastrup, corporate branding Grundfos.

Pumpevirksomheden er blandt hovedsponsorerne på Expo Zaragoza 2008 og deltager med egen udstillingspavillon. Verdensudstillingen i Spanien er netop åbnet og løber frem til den 14. september.

Alvorlige trusler
Den danske pumpeproducent håber, at Expo Zaragoza 2008 vil skabe opmærksomhed om de presserende udfordringer i forhold til fremtidens vandforbrug.

- Expo sætter fokus på den store trussel, vi står over for, vedrørende vandforsyning og adgang til rent drikkevand i fremtiden. Det er en alvorlig problemstilling for regeringer, virksomheder og forbrugere i hele verden. Og som en af de førende virksomheder inden for verdens vandforsyningsindustri, vil vi gerne bidrage til at løse udfordringerne, uddyber Kim Klastrup.

Løsninger med store besparelser
Grundfos producerer årligt 16 millioner pumpeenheder, og de energibesparende pumper, som virksomheden solgte i 2007, medførte en energibesparelse på mere end en milliard kWh.

- Vi ønsker at understrege vores engagement i forhold til at sikre en bæredygtig udvikling og brug af verdens vandressourcer. Og vi vil gerne gøre opmærksom på de teknologier, som allerede er tilgængelige, til at transportere, rense, filtrere og håndtere vand på bæredygtige måder, siger Kim Klastrup.

Det forventes, at flere end ni millioner gæster vil besøge verdensudstillingen, og Grundfos har inviteret mere end 3.000 kunder til at besøge udstillingspavillonen.

Pumper bag kulisserne
Grundfos leverer også 267 pumper og pumpesystemer til selve verdensudstillingen. Dermed bidrager Grundfos til spektakulære oplevelser med vand samtidig med, at energiforbruget til pumperne bliver holdt på et minimum til gavn for miljøet.

- Hos Grundfos har vi konstant fokus på innovation. Det er en forudsætning for at levere pumper til hele verden med omtanke for miljøet og jordens befolkning. Vi ved, at vores fremtidige fokus skal være på mennesker og miljø. Det stemmer godt overens med tankegangen på Expo Zaragoza 2008, sammenfatter Kim Klastrup.

Kilde: Grundfos - http://www.grundfos.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096