23948sdkhjf

Saltvandsindsprøjtning til robot spin-off

Projektet WallMoBot skal fjerne de tunge løft ved installering af vægpaneler i byggeriet. Kodeordene er automatisering, bedre arbejdsmiljø og effektivitet.
Granvoksne og smidige mænd er i dag en nødvendighed for at kunne montere vægelementer på mellem 80 og 100 kilo. Men arbejdet er slidsomt, og der er behov for en mekanisk løsning.

Idéen bag WallMoBotten er opstået i et samarbejde mellem robotvirksomheden Blue Ocean Robotics og byggebranchen repræsenteret ved Deko, som sammen har etableret spin-out virksomheden WallMo. Konsortiet bag WallMoBot projektet består derudover af Syddansk Universitet og Aalborg Universitet.

Forskningen bag robotløsningen får nu en saltvandsindsprøjtning på 13 mio. kr. fra Innovationsfonden målrettet byggebranchens behov for automatisering, forbedret arbejdsmiljø og effektivitet omkring montage af vægpaneler.

- Robotten skal drives af en operatør. Og så er det tanken, at WallMoBotten skal kunne løfte, transportere og installere vægelementer af glas, gips eller andre materialer. Der bliver tale om løft på op til 80, 90 eller måske 100 kilo, siger Lars Andresen, administrerende direktør i WallMo.

Udnytter danske robotkompetencer
Nu venter et stort arbejde med at få robotten

Projektet: WallMobot

Innovationsfondens investering : 13 mio. kr.

Samlet projektbudget : 19 mio. kr.

Varighed af projektet : 3 år

Partnere:
Blue Ocean Robotics
WallMo
Defko Loft + Væg
Aalborg Universitet
Syddansk Universitet
til at fastholde det enkelte element, så dette holder balancen, inden robotten har sluppet sit tag. Projektet vil således forske i og udnytte de brede og dybe robotkompetencer, som dansk robotindustri bygger på, med fokus på robotløsninger, hvor robotter bliver en forlængelse af og understøtter operatørens kompetencer.

For at opnå dette vil forskningen og udviklingen i dette projekt i høj grad være centreret om fleksibel robotmekanik, intelligent og dedikeret kinematik. Derudover vil der være fokus på en visionær og intuitiv brugerflade, som skal lette samarbejdet mellem operatør og robot. Hertil benyttes sensor- og feedbacksystemer og de nødvendige sikkerhedssystemer.

Projektet er målrettet installation af vægpaneler, men der er forventninger om, at forskningen vil medvirke til en øget udvikling og anvendelse af robotløsninger, hvor samspillet mellem robot, operatør og omgivelserne alle er vigtige parametre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111