23948sdkhjf

Mærkedag for særlig svejseuddannelse

AMU-uddannelsen national svejsekoordinator er nu blevet gennemført af 200 kursister.
Uddannelseskonsulent Henrik Riise fra Tech College Aalborg var med, da ideen blev skabt til uddannelsen. For Henrik Riise er uddannelsen et meget positivt eksempel på, at AMU-systemet er fleksibelt og netop kan skabe løsninger til markedets behov. Uddannelsen består nemlig af AMU-mål, hvoraf nogle er udviklet specielt til dette forløb.

– I 2012 begyndte vi at kunne mærke følgerne af de nye krav til CE-mærkning i Bygningsreglementet, men allerede i 2010 var vi faktisk begyndt at lave de første kurser til den nationale svejsekoordinator-uddannelse. De små og mellemstore virksomheder skulle pludselig i gang med CE-mærkning, og det krævede, at de havde en svejsekoordinator. Her så vi et uopfyldt behov, og i samarbejde med Industriens Uddannelser forsøgte vi så at opfylde behovet med dette uddannelsesforløb, bakket op af Arbejdsgiverne og Dansk Industri, fortæller Henrik Riise.

I juni 2012 afsluttede de første kursister hele uddannelsen.

Kursister fra hele landet
Uddannelsesforløbet henvender sig til alle, der arbejder med svejsekoordination i stålbranchen. Kursisterne har derfor meget forskellige faglige baggrunde. Svejsere, sjakbajser, værkstedsførere, kvalitetskonsulenter, mestre og virksomhedsejere fra hele landet tiltrækkes af kursusrækken. Eksempelvis har Skandinavisk Industrimontage, Give Stålspær og Welcon sendt medarbejdere af sted.

Faglærer Søren Nielsen underviser på kurserne, som udgør uddannelsen. Han fortæller:

– I øjeblikket har vi to hold a 20 mand, og i april starter næste hold op. Der kommer mange virksomheder, som skal CE-mærke deres produkter i henhold til de tekniske krav til stålkonstruktioner, som DS/EN 1090-serien stiller. Men vi har også mange virksomheder på kursus, som ikke skal leve op til de standarder i Bygningsreglementet, men i stedet møder krav om kvalitetsstyring af svejsearbejdet fra deres kunder. Sådan er det for eksempel i vindmøllebranchen.

Uddannelsen er bygget op af otte moduler, som består af AMU-mål med en samlet varighed på 28 dage. Det tager cirka 10 måneder at gennemføre forløbet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094