23948sdkhjf

Nordsjællandsk maskinbygger har travlt som aldrig før

Dybe relationer hos en række danske erhvervskæmper styrker bundlinjen hos Pro-Invent
Succesfulde projekter hos danske fremstillingskæmper som Novo Nordisk, Kopenhagen Fur og Haldor Topsøe er den primære årsag til, at Pro-Invent øgede resultatet før skat med 18 procent i 2014/15. Og succesen fortsætter sammen med storkundernes investeringslyst i indeværende år:

- Vi ser tilbage på et godt år, og lige nu har vi så meget at lave som aldrig før. Vi er fuldt beskæftigede frem til sommer, og det ser lovende ud længere frem, siger Leif Dalum, der er hovedaktionær og direktør hos Pro-Invent i Hørsholm.

Pro-Invents kernekompetence er at udvikle produktionssystemer fra scratch, hvori der ofte integreres visionteknologi fra det delejede datterselskab Videometer, som Leif Dalum også er direktør i. Videometers teknologi bruges blandt andet til at farvesortere, kvalitetskontrollere og pakke de emner, som kører på maskinanlæggene.

I 2014/15 bidrog Videometer, der deler kontorkompleks og montagehal med moderselskabet, med en halv million til bundlinjen, der dermed voksede til 2,1 mio. kr. før skat ud af en samlet omsætning på 55,1 mio. kr.

Arbejder med store projekter – har brug for de små
Hos Pro-Invent alene er omsætningen på 40,1 mio. kr. i 2014/15 stort set status quo. Til gengæld er aktiviteten delt ud over 40 gennemførte projekter mod 56 året før. Det er et tegn på, at gennemsnitsstørrelsen på projekterne i Pro-Invent-huset er stigende, men ejerleder Leif Dalum forklarer, at virksomheden fortsat er afhængig af at blande større og mindre projekter.

- Vi arbejder mest med store, udfordrende projekter, men vi vil meget gere have en fornuftig blanding i størrelsen af projekter, så ressourcepuslespillet kan gå op, siger han.

Blandt de projekter, Pro-Invent og Videometer har gennemført i 2014/15, er to komplette måle- og sorteringsanlæg til pelsvirksomheden Kopenhagen Fur; Pro-Invents blot anden kunde tilbage ved etableringen i 1994. Det er nu blevet til i alt 10 anlæg til Kopenhagen Fur, hvor Videometer-teknologien spiller en afgørende rolle i sorteringen af minkskind. Og kundeforholdet afspejler, hvordan Leif Dalum ønsker at vokse – og hvordan Pro-Invent er vokset i 22 år.

- Først og fremmest leverer vi varen, for at de eksisterende kunder vender tilbage med nye opgaver, siger han.

Ressourcekabale skal gå op
I 2015 beskæftigede Pro-Invent og Videometer tilsammen omtrent 33 fastansatte og hyrede samtidig freelance-eksperter ind i spidsbelastningsperioder for at nå igennem ordrebogen. Og selvom Leif Dalum gerne vil vokse, og netop nu kører en ansættelsesrunde, er kvalificeret arbejdskraft en væksthæmmer – som det ofte høres fra automationsbranchen.

- Vi har en kontrolleret vækst og opruster også lidt, men det er en udfordring, for vi ansætter kun de allerbedste, og der ikke så mange at vælge imellem, siger Pro-Invent-direktøren, der af samme grund ikke forventer, at bundlinjen øges markant i indeværende år.

Det er især i Videometer-delen, der udover projektsamarbejde med moderselskabet også indeholder serieproduceret instrumentsalg, at Leif Dalum forventer at vokse, og det er også her, at den aktuelle hyringsrunde gerne skal kaste nye folk af sig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125