23948sdkhjf

Genrejst Brüel lander amerikansk kæmpeordre

Vaskeanlægsproducenten fortsætter væksten – medarbejderantallet er vokset med 50 procent på et halvt år.
På et lille års tid er producenten af vaskeanlæg, Brüel Systems, blevet genrejst. Antallet af medarbejdere gik fra fem til 30 på det første halve år. Nu arbejder 45 ansatte på fabrikken i Hjørring.

En stor ordre på tre vaskeanlæg til en amerikansk kunde vil betyde stor travlhed til efter sommerferien.

- Lige før jul lukkede vi et stort projekt i USA. Det er i pool-industrien, som er fabrikker, der udelukkende vasker kasser. Det er her, at de store projekter er, fortæller administrerende direktør og medejer Kurt Bech Christensen.

De tre anlæg skal opstilles på to forskellige fabrikker, der er ved at blive opført. Anlæggene skal indkøres i løbet af sommerferiemånederne.

50 procent flere ansatte
Den store ordre betyder, at virksomheden får brug for endnu flere ansatte. Det vil dog i første omgang blive på vikarbasis.

- En af vores strategier er, at når vi har disse projekter, som belaster os i en kort periode, vil vi bruge vikarer. Lige nu har vi to vikarer i vores konstruktionsafdeling, hvor de har rigtig travlt lige nu, fortæller den administrerende direktør.

Det første virksomheden gør, når der er landet et projekt, er at konstruere nye dele. Derefter bestiller Brüel langt de fleste komponenter hos underleverandører.

- Efterfølgende får vi travlt i produktionsafdelingen, når vi skal samle anlæggene, og her får vi på et tidspunkt også brug for flere hænder, fortæller Kurt Bech Christensen.

Omsætningen i første halvår i år vil være 25 procent højere end andet halvår af 2015.

Stor eksportandel
Brüel Systems blev grundlagt på ruinerne af Brüel International, der blev ramt af konkurs i februar 2015. Dengang blev 60 ansatte sendt hjem i Danmark og 15 medarbejdere i de udenlandske datterselskaber.

En ny ejerkreds med Peter Jessen i spidsen er i øjeblikket i gang med at genrejse Hjørring-virksomheden, hvor næsten 100 procent af omsætningen sker i udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078