23948sdkhjf

CSK er på opkøbsjagt

Opkøb skal give vækst hos den nordjyske producent af stålkonstruktioner, der oplevede en mindre tilbagegang i 2015.
En mindre nedgang i Danmark og Norge rammer CSK Stålindustris seneste regnskab. Der er dog stadig et massivt millionoverskud på bundlinjen. Det er eksporten, der fortsat bærer en stor del af forretningen.

- Der er stadig stor konkurrence på markedet, så vi anser det som et tilfredsstillende resultat, siger administrerende direktør og majoritetsejer, Carsten S. Kristensen, om årets udvikling, hvor resultatet før skat gik tilbage med 4,2 mio. kr. til 24,2 mio. kr.

Der lander hele tiden nye projekter hos Thisted-virksomheden. I øjeblikket er man ved at færdiggøre Bryghus-projektet i København, og snart skal producenten levere til Bauhaus i Sverige, hvor der ligger flere større halprojekter.

- På den korte bane satser vi på organisk vækst i alle vores forretningsområder, der er stålspær, specialkonstruktioner og altaner og trapper, siger direktøren.

Konsolidering i markedet
I 2015 overtog CSK to mindre smedjevirksomheder, Industrismeden og KAK Industri, begge i Thisted. Det er fortsat en del af strategien, at der skal ske opkøb. For når direktøren kigger ud i fremtiden, så tror han på, at der vil ske en yderligere konsolidering i markederne. Og her står CSK klar i kulissen med kapital og ekspertise.

- Jeg vil ikke sige, at vi står klar i baren. Men vi kigger i markedet for at se, om der er nogle tilkøb, der kan give yderligere vækst. Vi tror ikke på, at der er plads til alle de virksomheder, som der er her i dag, siger Carsten S. Kristensen.

Det er i Danmark og resten af Skandinavien, at CSK er på jagt efter opkøbsmuligheder.

CE-mærkning er en fordel
Den obligatoriske CE-mærkning af bygningsstål giver Thisted-konstruktøren gode muligheder for kunne købe op. For nogle af de mindre spillere på markedet, der har typisk svært ved at blive certificeret.

- CE-mærkningen har påvirket markedet blandt de etablerede spillere positivt. Det har også bidraget til en god proces, der har højnet kvaliteten internt i vores virksomhed, siger direktøren.

CSK Stålindustri har afdelingskontorer i Århus, København og Herning, mens produktionen foregår i Thisted og Letland. Der er 100 medarbejdere i Thisted og 175 lettiske ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094