23948sdkhjf

Rala Stål investerer i maskinparken

En ny fiberlaser og en ny kantbukker er kommet til hos den nordjyske underleverandør.
Begge maskiner er af mærket Bystronic. Fiberlaseren er på 6 kW og kantpressen på 4 meter med et tryk på 320 tons.

- Fiberlaseren er med i- og aftagning på pladerne. Det er vores første fiberlaser, og vi har anskaffet den, fordi vi gerne vil se, om vi kan komme lidt foran konkurrenterne. Der findes ikke så frygtelig mange af dem endnu, og så kan vi også vise over for vores nuværende kunder, at vi er villige til at investere i den nyeste teknologi, fortæller Steen Langberg, der er direktør og medejer hos Rala Stål.

- Det betyder samtidig, at vi kan skære i nye materialer, så vi nu kan håndtere rustfri, aluminium, sort plade, messing og kobber. Der kommer store muligheder der, hvis vi er dygtige nok til at komme ud og fortælle om det, tilføjer han.

Venter flere store emner
Investeringen i kantbukkeren skal ses i sammenhæng med fiberlaseren, og de to maskiner ventes at komme til at supplere hinanden godt i Rala Ståls setup.

- Kantpressen er dobbelt så stor som vores eksisterende presser. Den er udstyret med bukkehjælp og med stor åbning, så vi kan bukke store kasser. I forbindelse med, at vi satser på at skære noget mere rustfri, kræver det en større kraft, hvis man skal bukke det. Selvfølgelig findes der kantpresser, som den her i Danmark, men der er ikke så mange af dem, lyder det fra Steen Langberg.

Han forklarer, at de to nye maskiner gerne skulle sikre Rala Stål flere ordrer på større emner, og de skal desuden supplere flere af de andre investeringer, virksomheden har foretaget de seneste år.

- Vi har generelt brugt de sidste to år på at investere i maskiner. Vi har købt en vandskærer og en CNC-styret pladevalse, der har givet nogle opgaver, som vi ikke har set komme, forklarer Steen Langberg.

Derudover fik han sidste år Jesper Lind Simonsen ind som medejer i virksomheden, og det kombineret med investeringer har betydet en tocifret vækst.

- En af årsagerne til væksten er helt klart, at Jesper er blevet en del af virksomheden, og der dermed er blevet lidt mere fokus på salg, slutter Steen Langberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078