23948sdkhjf

Markedets eneste totalleverandør af avanceret overfladbehandling

CemeCon Scandinavia A/S, der er specialister i avanceret overfladebehandling af værktøjer og støbeforme, er mest kendt for PVD- processerne, men kan som en af de eneste på markedet også tilbyde sine kunder ionimplantering.
Ionimplantering er en avanceret kold hærdeproces, der foregår i en atomaccelerator, og som skyder eksempelvis krom på atomart niveau ind i et værktøjs overflade. Ioner er atomer, et stofs mindste bestanddele, der er gjort elektrisk ladede, så de kan styres ved hjælp af kraftige magnetfelter.

Behandlingen ændrer ikke på dimensioner eller overfladetekstur, da processen netop foregår ved lav temperatur, men gør overfladen mere slidstærk og korrosionsbestandig. Derfor kan dette med stor fordel anvendes på emner, hvor tolerancerne er ekstreme eller meget delikate.

En ionstråle accelereres
Ionacceleratoren er på størrelse med en stor kassevogn. En ionstråle på flere meters længde bliver accelereret op af højspænding. Ionstrålen scanner selektivt hen over den slidudsatte del på eksempelvis en plaststøbeform, hvorved man ofte kan opnå en øget levetid på emnet på op til 15 gange.

Ionimplantering er ikke så udbredt som den mere kendte PVD-proces (Physical Vapour Deposition), som er en proces, hvor belægningen fremstilles ved udfæld af atomer eller molekyler fra et belægningsmateriale på gasform til et lag på et emne.

Løsningsorienteret sparringspartner
CemeCon Scandinavia A/S er kendt som den løsningsorienterede sparringspartner, der i tæt samarbejde med sine kunder finder den optimale belægningsløsning til det givne emne.

Det unikke hos virksomheden er, at man som det eneste kommercielle belægningscenter på markedet kan tilbyde begge processer under et og derved sikre, at kunden til stadighed får den mest optimale belægning. Mange kunder har forskellige værktøjer i forskellige materialer og gør ofte brug af flere processer afhængig af den givne applikation.

CemeCon Scandinavia A/S i Aabyhøj er belægnings- og know how center i den verdensomspændende CemeCon koncern inden for specielt støbeforme og har verdens førende specialister indenfor området, der altid står til rådighed for rådgivning.

For nærmere information eller besøg af en CemeCon-specialist besøg virksomhedens hjemmeside http://www.cemecon.dk eller ring 7022 1161.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172