23948sdkhjf

Novenco vandt over piratkopister

Den danske ventilationsproducent har vundet en afgørende sejr mod en tidligere underleverandør ved en kinesisk domstol.
I 2007 flyttede Novenco en del af sin produktion af ventilatorer til Wuxi i Kina for blandt andet at servicere der kinesiske marinemarked. En underleverandør så dog efter et stykke tid sit snit til at oprette en konkurrerende virksomhed under navnet Beijing Novenco Ventilation Company. Det skriver Børsen.

Det kinesiske firma lavede ikke blot kopier af de danske produkter, men brugte også blandt andet danskerne logo i sin markedsføring. Efter flere års kamp har de kinesiske myndigheder dog givet den danske virksomhed medhold i, at den kinesiske underleverandør har krænket danskernes rettigheder.

- Vi er naturligvis meget glade og lettede over, at vi nu har fået rettens ord for, at det er os og kun os, der må bruge firmanavnet Novenco. Det har været et langt og sejt træk, hvor vi indimellem kom alvorligt i tvivl om, hvorvidt vi overhovedet kunne vinde en sådan sag ved en kinesisk domstol. Men nu har det altså vist sig, at det godt kan lade sig gøre, bare man kæmper længe nok, siger Peter Holt, teknisk direktør, Novenco Building & Industry, til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141