23948sdkhjf

Bogballe-overskud dykker fra rekordniveau

Landbrug-maskinproducenten oplevede sidste år et fald i indtjeningen.
Afmatningen i den globale landbrugssektor smitter af på Bogballe A/S-regnskabet for 2014/2015. Maskinproducenten finder 95 procent af sin omsætning i udlandet.

Indtjeningen er dog stadig på et højt niveau. Det viser det nyeste regnskab fra sprederspecialisten, hvor resultatet før skat dykkede med knap 8,5 mio. kr. til 45,5 mio. kr.

Uldum-virksomheden, der især producerer gødningsspredere, er ikke så eksponeret over for afmatningen i landbrugssektorens lave investeringskraft som producenter af store landbrugsmaskiner. Og den økonomiske udvikling betegnes også som tilfredsstillende.

- For eksempel giver det god mening at investere i en gødningsspreder, som for en forholdsvis lille investering giver et godt resultat med den dyre gødning. Det kan kunderne godt se, sagde Nils Jørn Laursen, administrerende direktør, for et halvt år siden til Metal Supply i forbindelse med en analyse af de danske landbrug-maskinproducenter.

Lavere afsætning i år
I årsrapporten står der, at virksomheden forventer, at der vil være en reduceret afsætning i 2015/2016.

- Markederne er fortsat underlagt særdeles stor konkurrence, ikke mindst prismæssigt, skriver ledelsen i sin beretning.

I beretningen skriver ledelsen også, at der ligeledes forventes en lavere indtjening i det kommende regnskabsår, der startede 1. november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079