23948sdkhjf

Ny, gammel fræser

Horsens-virksomheden Villiam Petersen Tandhjulsfabrik har udvidet maskinparken med et ”nyt” fræsecenter.
I virkeligheden er der slet ikke tale om en ”ny” fræser – det er nemlig en maskine tilbage fra 1990, som har fået det helt store retrofit.

- Både el og hydraulik er blevet fornyet, og alle vanger er slebne og skrabet, og så har den fået den sidste nye Siemens-styring – så den er at sammenligne med en ny maskine, og den er bedre, end da den selv var ny, fortæller administrerende direktør Henrik Petersen fra Villiam Petersen Tandhjulsfabrik.

Større kapacitet
Maskinen skal bruges til at fræse tandhjul, og i den proces afløser den to ældre maskiner. Den kan lave tandhjul op til 1.600 mm i diameter.

- Den nye har større kapacitet end de to gamle tilsammen, og kvaliteten er også nemmere at opnå. Det var et sted, vi trængte til at investere. De to gamle kunne sagtens lave tandhjul endnu, men det tog længere tid at opnå den kvalitet, der skulle leveres, forklarer Henrik Petersen og tilføjer, at det også er mere spændende for medarbejderne at få lov at arbejde med mere moderne maskiner.

Maskinen bliver et pænt supplement til yderligere to maskiner, som blev indkøbt sidste år; nemlig en mindre tandhjulsfræser og en lidt større rundsliber. De er begge cnc-styrede og også retro-fit maskiner. Og står det til Henrik Petersen, så bliver maskinparken snart suppleret op endnu en gang.

- Næste gang er det nok på dreje-fræse-siden, som vi har nedprioriteret lidt i forhold til fortandingsmaskinerne. Men det har været ting, vi har kunnet købe os til ude i byen. Men det er rarere selv at have kapaciteten, fordi vi nogle gange har hasteopgaver, hvor vi er nødt til at gå i gang med det samme, og der kan det være svært at sige til en leverandør, at han skal smide alt, hvad han har i hænderne for at hjælpe os, siger Henrik Petersen.

Gang i det danske marked
Henrik Petersen melder for øjeblikket om pæn aktivitet hos Horsens-virksomheden, om end der er stor forskel på, hvordan det går på virksomhedens forskellige markeder.

- Vi har eksporteret rigtig meget til Norge, men der dykker det p.t. på grund af olieprisen. I Sverige har der også været en stille peirode, men det er ved at komme lidt i gang igen. Tyskland har været uændret – de har haft rimelig godt at lave, også mens andre har haft det mere stille, lyder det fra Henrik Petersen.

- Lige nu har vi mest at lave i Danmark – der er mere vækst hos danske kunder end hos norske og svenske, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096