23948sdkhjf

Vestas etablerer vingefabrik i Kina

Vestas har fået tilladelse til at opføre sin første fabrik i Kina. Efter at have evalueret en række potentielle lokationer har Vestas besluttet at etablere en vingefabrik i Tianjin Economic-Technological Development Area (TEDA), hvor Vestas har underskrevet kontrakt om at købe ca. 190.000 m2 jord.
”Denne beliggenhed giver gode adgangsmuligheder til både havn, jernbane og det centrale vejnet i Kina og passer derfor godt ind i Vestas’ strategi for regionen, og vi ser frem til at samarbejde med TEDA om dette projekt,” siger Ole Borup Jakobsen, adm. direktør i Vestas Blades A/S.

Etableringen af fabrikken, der kommer til at beskæftige ca. 240 medarbejdere, vil blive påbegyndt så hurtigt som muligt, og Vestas forventer at levere de første 39 m vinger til V80-2,0 MW vindmøller i løbet af første halvår 2006. Ved fuld kapacitet vil der på fabrikken kunne produceres ca. 600 vindmøllevinger om året.

Vestas’ investering i denne fabrik udgør ca. 25 mio. EUR (30 mio. USD), der er indeholdt i de investeringsplaner, som er beskrevet i Vestas’ Årsrapport 2004.

I februar 2005 vedtog den kinesiske regering en ny lov rettet mod at fremme brugen af vedvarende energi. Formålet er at skabe det juridiske grundlag for at udnytte landets kapacitet af vedvarende energi. Loven indebærer, at forbrugerne skal bære en del af omkostningerne ved brugen af vedvarende energi, mens el-selskaberne er pålagt at købe el produceret fra vedvarende energikilder.

”Målsætningen om at have installeret 120.000 MW fra vedvarende energikilder i 2020 beviser, at Kina har ambitiøse planer for udvikling af ren energi, og vi forventer, at vindkraft vil udgøre en betydelig del af de 120.000 MW,” siger Ditlev Engel, koncernchef i Vestas Wind Systems A/S.

Hr. Li Yong, formand for TEDA, udtaler: ”Vestas' vindteknologi vil kraftigt understøtte forbedringen af Kinas elforsyning og udvikling af ren energi. Vi hilser dette investeringsprojekt velkommen.”

Ovenstående påvirker ikke Vestas-koncernens forventninger til 2005, jf. Fondsbørsmeddelelse nr. 15/2005 af den 26. maj 2005.

Kilde: Vestas Wind Systems A/S, 7. juli 2005; http://www.vestas.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08