23948sdkhjf

Første firma på plads i Odenses robot-rugekasse

Nordbo Systems bliver den første virksomhed, der kan flytte ind med laptops og robot-udstyr i Odense Robotics StartUp Hub.
Odense Robotics StartUp Hub, det nye acceleratorforløb for robot- og teknologivirksomheder med særligt potentiale, har fået sin første beboer: Nordbo Systems, der vil gøre robotter lette at betjene.

Som en del af "startpakken" får Nordbo Systems adgang til Teknologisk Instituts laboratorium og testfaciliteter i Forskerparken i Odense.

- Vi glæder os meget til at blive en del af robotmiljøet omkring Teknologisk Institut og kunne få adgang til de mange tekniske faciliteter. Det er også vigtigt for os, at vi kan have vores egen robotløsning stående i testhallen blandt alle de andre robotter, når vi for eksempel har kunder på besøg. Det giver troværdighed at kunne vise, at der er andre, der tror på vores produkt, siger Leo Zhou, der sammen med Lukasz Zymla har stiftet Nordbo Systems.

Fødselshjælp til iværksættere

Intuitive industrirobotter

Nordbo Systems har fokus på at gøre industrirobotter lette og intuitive at betjene. Markedet for den type løsninger vurderes at være attraktive for mindre virksomheder, som producerer få serier.

Virksomheden laver en kompakt og fleksibel robotløsning, som hurtigt kan opsamle emner fra et transportbånd. Softwaren, som følger med robotten, skal gøre det let og intuitivt for en medarbejder at omstille robotten til nye opgaver, og den kan også flyttes til andre steder i produktionen.

Nordbo Systems sigter hermed på at gøre robotløsningen attraktiv for virksomheder, som har brug for at kunne omstille produktions- og håndteringsprocessen let og hurtigt.

De to partnere er studiekammerater fra Mærsk McKinney Møller Instituttet på SDU

Virksomheden har været gennem en udvælgelsesproces hen over de seneste måneder, hvor det samlede ansøgerfelt er blevet screenet, og virksomhedernes forretningspotentiale og teknologiske niveau er blevet nøje vurderet. Fire virksomheder fik mulighed for at præsentere deres forretningsidé for et board bestående af virksomhedsejere, investorer og fagprofessionelle, som indstillede Nordbo Systems til at indgå i programmet.

- Ideen med StartUp Hub’en er at gøre vejen fra produktudvikling til finansiering og salg så kort som mulig, forklarer Mikkel Christoffersen, forretningschef i Odense Robotics, og fortsætter:

- Når det gælder højteknologiske produkter, er udviklings- og testfasen både lang og omkostningstung, og det er her, risikoen for at bukke under er størst for nye virksomheder. Derfor er vi gået sammen med Teknologisk Institut og Odense Kommune om dette startup-program, hvor vi giver virksomheder adgang til teknisk support, sparring på forretningsudvikling, kontakt til investorer og samarbejdspartnere blandt de andre virksomheder i Odenses robotmiljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.395