23948sdkhjf

Fredericia Skibsværft truer med at flytte 400 job

Der er stadig ikke udsigt til, at Fredericia Skibsværft kan komme i dialog med Fredericia Kommune om værftets lejekontrakt på havnen. Det kan betyde tab af 400 job i byen.
Selv om værftet har ligget på Fredericia Havn i mere end 90 år, selv om der direkte er beskæftiget 400 arbejdere, og selv om der er udsigt til omsætningsvækst i mange år frem, vil Fredericia Kommune stadig ikke diskutere fremtiden for Fredericia Skibsværft. Det skriver Børsen.

Problemet er, at værftets lejekontrakt på havnen uløber i 2016, og samtidig er nabogrunden, hvor Kemira tidligere lå, blevet ledig, og her vil kommunen gerne lave byudvikling. Det harmonerer dog ikke helt med et støjende og støvende værft på nabogrunden. Imidlertid får den kommunale nølen nu Fredericia Skibsværft til at slå bremsen i for fremtidige millioninvesteringer, og det kan i sidste ende betyde tab af de 400 job på værftet.

- Vi kan simpelthen ikke forstå det. Et enigt byråd har igennem de sidste tre år nægtet at diskutere en lejeforlængelse med os, forklarer Thomas Andersen, indehaver af Fredericia Skibsværft, overfor Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094