23948sdkhjf

Kranproducent: Klimaaftale vil gavne os

De 144 landes underskrifter på klimaaftalen i Paris denne weekend kan sende store kontrakter og ordrer gennem faxmaskinen hos danske virksomheder.
Det gælder blandt andet hos Danish Crane Building i Nibe, hvor man i de seneste uger har holdt et vågent øje med forhandlingerne.

- Vi har selvfølgelig fulgt det med stor spænding, for det vil helt sikkert gavne en virksomhed som vores, fortæller direktør Jon Jensen til DR Nordjylland.

I Nibe er man især fortrøstningsfuld omkring den fremtidige produktion af særlige "proceskraner", der bruges til at håndtere halm, husholdnings- og bygningsaffald i kraftværker.

- Nu pumper man store summer ud i verden, og der vil sikkert blive bygget CO2-reducerende kraftværker rundt omkring i verden. Det ser rigtig, rigtig fornuftigt ud, siger han.

Potentialet kan især vokse i lande som Kina og Indien, og det kan være med til at danne grobund for de gode effekter, man allerede oplever andre steder.

- Vi er meget eksportorienterede. Lige nu boomer det specielt i England, fordi industrien har fine tilskudsmuligheder, og der er Danmark rigtig godt repræsenterede. Vi bygger mange kraftværker derovre, hvor vi fungerer som underleverandører, oplyser Jon Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.189