23948sdkhjf

Cowi styrker sig på havmølle-fundamenter

Cowi opkøber den norske ingeniørvirksomhed Teknisk Data A/S (TDA) og styrker dermed sin position indenfor offshore vindmøllefundamenter, flydebroer og maritime projekter.
Vindenergiområdet har været igennem en rivende udvikling de seneste 10 år, både teknologisk og markedsmæssigt, og der er rift om de bedste specialister.

Teknisk Data (TDA) er idag en af de førende inden for design af fundamenter til offshore-vindmøller og avancerede hydro-dynamiske og strukturelle analyser. Med opkøbet tilføres Cowi afgørende spidskompetencer i et marked med stort potentiale.

- Opkøbet af TDA er en vigtig strategisk milepæl for Cowi. Det er helt i tråd med vores strategi om yderligere satsning på transportområdet, store broer og offshore vind. Sammen vil Cowi få et solidt og meget kompetent team, som kan bidrage med stor værdi og ekspertviden til vores kunder og projekter over hele verden, siger Thomas Dahlgren, Divisionsdirektør, Cowi.

TDA Engineering har succesfuldt overført deres store viden og erfaring fra offshore-segmentet til arbejdet med avancerede flydebroer. Cowi og TDA har også et godt kendskab til hinanden, da virksomhederne har arbejdet sammen på flere bro-projekter, senest på det omfattende Bjørnafjord projekt, der forventes at blive verdens største flydebro.

Internationale muligheder
TDA Engineerings 14 medarbejdere i Oslo ser frem til at blive en del af Cowi, der med et globalt set-up og mere end 6300 medarbejdere, kan give muligheder for at arbejde på store og udfordrende projekter i hele verden.

- Vi er meget tilfredse med at få Cowi som ny ejer i TDA. Vi har gennem flere år haft et strategisk samarbejde med Cowi, specielt inden for design af fundamenter til offshore vindmøller og design af flydebroer. Vi har et godt match i både kultur og kompetencer og partnerskabet er meget værdsat af vores kunder. Cowis ejerskab er en naturlig videreførelse af vores gode samarbejde. Sammen vil vi være en meget stærk enhed, der kan tilbyde unikke services til markedet, siger Jan Erik Berg, administrerende direktør i TDA.

TDA vil overgå til Cowi den 4. Januar 2016 og vil i løbet af det kommende år få fælles adresse i Cowis kontorlokaler centralt i Oslo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079