23948sdkhjf

Spændende Dubai-ordre til Hesø

Leverancen til Mellemøsten åbner op for nye eksportmuligheder for Vejle-producenten af industrielle vaskeanlæg.
Et stigende antal virksomheder inden for metal- og aluminiumsindustrien etablerer sig i disse år i Dubai. Det har givet Hesø deres første ordre fra ørkenstaten, og der kan meget vel være mere på vej, fortæller direktør Kristian Pausgaard:

- I alt fire produktionslinjer skal på sigt idriftsættes. I første omgang har vi leveret én Compo Cleener gennemløbsvasker, men skal give tilbud på tre mere, siger han og forklarer videre, at kunden er engelskejede Refco Metals, der producerer ekstruderede aluminiumsprofiler til bilindustrien:

- Profilerne anvendes til soltag af diverse bilproducenter. Produktionsfaciliteterne dernede var fine og hele deres set-up meget europæisk, konstaterer Pausgaard, der selv var med i Dubai for at lave indkøring af anlægget:

- Det var en oplagt mulighed for at undersøge markedet nærmere. Mens vi var der, besøgte vi et par potentielle kunder. Der er bestemt muligheder. Den store byggeaktivitet betyder, at flere store reparationsværksteder til entreprenørmaskiner har etableret sig. De er alle i vores målgruppe, og der var ordnede forhold hos dem vi besøgte.

Stor eksportandel
Ordren fra Refco Metals kom i stand gennem Hesøs engelske forhandler, og eksportsalget tegner sig for næsten 70 procent af omsætningen. Kristian Pausgaard fortæller, at der i år, foruden Dubai-leverancen, for eksempel er kommet ordrer fra Kuwait og Guatemala:

- Der tikker en gang imellem en forespørgsel ind, hvor man lige spærrer øjnene op. Størstedelen af leverancerne er dog til det europæiske marked med Danmark og Tyskland som de største aftagere, fastslår han og tilføjer, at man tidligere i år byggede nyt domicil til netop det tyske søsterselskab:

- Placeringen tæt på Autobahn A3 er optimal. Vi råder nu over 500 nye kvadratmeter, som også kan bruges som showroom.

Hektisk årsafslutning
I disse dage er der særdeles travlt i produktionen i Vejle. Flere projekter skal afleveres inden jul, og situationen står i stærk kontrast til begyndelsen af året:

- De første fire måneder var meget stille, men heldigvis eksploderede det hele pludselig. Det går virkelig stærkt i øjeblikket. Ordreindgangen for 2016 ser fornuftig ud - og vi håber på mere fra Dubai, slutter en optimistisk Kristian Pausgaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093