23948sdkhjf

Frederikshavn får energi- og miljøskole

Så modtog EUC Nord og MARTEC endelig den nyhed, de havde håbet på. Det Regionale Vækstforum og EUs Socialfond har sagt ja til, at de to skoler kan samarbejde om Danmarks første energi- og miljøskole.
Med ”ja-et” følger et rådighedsbeløb på i alt. 16,250 mio. kr. til nye faciliteter og kompetenceudvikling, hvoraf MARTEC og EUC Nord selv har en medfinansiering på 50 %.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at det projekt, vi har arbejdet på i omkring halvandet år, kan realiseres, og vi glæder os til at komme i gang med at indrette nye faciliteter, så vi får de bedste forudsætninger for at udvikle ny viden og undervise i blandt andet vedvarende energi og miljøforhold, siger Erik Møller, direktør for MARTEC.

Det er ikke første gang, EUC Nord og MARTEC samarbejder om et projekt. I de sidste par år har de sammen drevet Center for Proces og Maskinteknik (CPM), hvor der er blevet udbudt kurser i blandt andet produktionsoptimering, varmt arbejde og motorkendskab.

- Vi har haft rigtig meget glæde af at samarbejde om CPM og ser frem til at fortsætte samarbejdet om Energi- og Miljøskolen. Både på maskinmesteruddannelsen, HTX og håndværksuddannelserne er der en stigende interesse for at beskæftige sig med energi og miljø, og ved at etablere en energi- og miljøskole vil det blive muligt både at videreuddanne underviserne og give de studerende på begge skoler endnu bedre uddannelsesmuligheder, siger EUC Nords uddannelsesleder Anders Munch Hansen

Visioner
Idéen om at lave en Energi- og Miljøskole i Frederikshavn falder rigtig godt i tråd med byprojektet om at gøre Frederikshavn til Danmarks førende energiby. Visionerne for Energi- og Miljøskolen er først og fremmest at højne niveauet mht. viden og forskning på området.

- Formålet er, at videre- og efteruddanne både ledige og folk i arbejde indenfor energi- og miljøområdet. Derudover vil vi gerne give nuværende og kommende studerende og elever de bedste forudsætninger for at beskæftige sig med den nyeste teknologi inden for vedvarende energi, bæredygtighed og miljø, siger Erik Møller.

Kilde: EUC Nord

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093