23948sdkhjf

Procesoptimerende samarbejde sætter kulør på vindmøller

Specialproducenten Dancoat samarbejder tæt med Tikkurila Industri Danmark om optimering af malingprocesserne.
Mindst to forhold er fælles for de enorme stålkonstruktioner, som blandt andet vindmøller, boreplatforme og fabriksskorstene på for eksempel kraft- og varmeværker er opbygget af: De skal kunne fungere under de mest ekstreme kemiske, temperatur- og vejrmæssige forhold. Og de skal være så pålidelige i drift, at behovet for vedligeholdelse og reparationer, der kan være særdeles farligt og dyrt at udføre, minimeres.

De ekstreme krav afspejler sig tydeligt i den højteknologiske produktion, der strækker sig over 20.000 kvadratmeter klimaregulerede lokaler hos Dancoat i Esbjerg. Producenten er specialister i særligt holdbare og kundetilpassede overfladebehandlinger af stål. Dermed udgør Dancoats løsninger et essentielt led i den omfattende samlede proces, der for eksempel forvandler ubehandlede stålelementer til vindmøller.

- Som leverandør til blandt andet offshore-branchen, vindmøller samt kraft- og varmeværker, forbrændingsanlæg, kemiske procesanlæg og maskinfabrikker over hele verden producerer vi efter ekstreme kvalitetskrav. Det betyder ikke kun en høj grad af dokumentation, udviklingsarbejde og løbende kvalitetskontrol, men også et stadigt fokus på procesoptimering. For når vi reducerer ressourceforbruget og øger effektiviteten i produktionen, forplanter gevinsterne sig hurtigt rundt til hele værdikæden, fortæller medejer af Dancoat, Henrik D. Matthiesen.

Fra grundfarver til alle tænkelige nuancer med få tryk på en knap
Dancoat samarbejder i den forbindelse tæt med Tikkurila Industri Danmark, der udvikler, markedsfører og producerer coating til kontrolleret overbehandling til industrien. Samarbejdet har blandt andet resulteret i implementeringen af et toneranlæg med flere end 5.000 farver, der understøtter samtlige internationale farvesystemer.

Derudover har Dancoat fået implementeret et anlæg til påfyldning af spraydåser til reparationscoating, ligesom Tikkurila Industri Danmark løbende bidrager med blandt andet dokumentation og produkttest.

- Samarbejdet har betydet, at vores spild er kraftigt reduceret. Maskinerne fungerer på den måde, at du blot skal påfylde og lagerføre en lille håndfuld basisfarver. De kan selv blande farverne til nøjagtigt den nuance, som du skal bruge. Det har enorm betydning for, hvordan vi køber maling ind, for vi behøver ikke længere at købe fra opgave til opgave og bestille ekstra til lager. Vi kan i stedet selv løbende fremstille præcis de nuancer, som vi har behov for og i de rette mængder, i takt med at behovet opstår, forklarer Henrik D. Matthiesen.

- Vi udvikler løbende nye og ofte utraditionelle systemer, som er målrettet specifikke behov hos vores kunder. Eksempelvis var vi de første i Europa, der udviklede en brugbar tonerløsning. Et andet godt eksempel er spraydåsemaskinen, som er en slags ”mikro-farvehandel” ude hos kunden selv. Via maskinen kan kunden nemlig selv fremstille både 1- og 2-komponent-coatings i præcis den kulør, som de ønsker. Der er faktisk mere end 11.000 nuancer at vælge imellem, supplerer country manager for Tikkurila Danmark, Jens Gravesen.

For Dancoat betyder implementeringen af spraydåsemaskinen helt konkret, at virksomheden nu kan påfylde spraydåser med coating i nøjagtigt de farver, som kundernes stålemner har. Derefter kan den sendes til kunden, som så altid har reparationscoating lige ved hånden. På den måde er Dancoats behov for at udføre denne form for service hos kunderne nu kraftigt reduceret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188