23948sdkhjf

HI: Verdens mindste gearmotor

Verdens mindste gearmotor. Sådan kaldes Faulhaber’s mindste motor (1,9 mm i diameter) med tilhørende planetgear, som blev lanceret for nogle år siden. Dengang anvendtes den kun som prototype til bl.a. forskningsprojekter. I dag masseproduceres 1,9 mm motoren med tilhørende gear, og den er et af højdepunkterne på diverse teknologimesser verden rundt.
På HI Industri 2005 præsenteres en ny Motion Controller til denne type motor. Den nye Controller giver mulighed for – for første gang – at kunne styre en motor af denne størrelse meget præcist. Desuden kan den definere hastighed, moment, samt hastighedsprofiler med acceleration og deceleration. Den opnåede præcision kan sammenlignes med den, som opnås ved anvendelse af step-motorer. Motion Controlleren kan programmeres via en seriel port (RS232 eller RS422) ved hjælp af programmet ”Motion Manager 2”, som frit kan downloades fra www.minimotor.ch .

Af applikationer, hvor ovennævnte anvendes, kan bl.a. nævnes diagnosticering ved hjælp af ultralyd via et meget lille kateter og med en transducer påmonteret gearmotor enheden. Denne applikation gør det muligt at stille en diagnose uden at ”åbne” patienten, hvilket resulterer i en hurtig diagnose til relativt lave omkostninger.

Kilde: HI Industri 2005; http://www.hi-industri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062