23948sdkhjf

HI: Nyt modulært elektro-pneumatisk automationssystem til ekslosionsfarlige områder

AirLINE EX type 8650 er navnet på det første modulære elektro-pneumatiske automationssystem, der automatiserer komplekse processer og produktionssystemer på steder, hvor der er eksplosionsfare (zone 1/21). Da beskyttelsesklassen er egensikker, tillader det udskiftning af ventiler og moduler under drift.
Den nye løsning, som Bürkert-Contromatic A/S i Herlev præsenterer på HI Industri 2005 i Messecenter Herning, bruges hovedsagligt i den farmaceutiske industri, i den kemiske og petrokemiske industri, og ved fremstilling af maling og lak.

Inden for disse applikationsområder er det nye system den hidtil eneste elektro-pneumatiske kompakte automationsløsning, der tillader indbygning af EEXi pneumatiske ventiler uden ekstra fortrådning. På grund af integrationen af pneumatiske funktioner kan proces- og produktionssystemer nu også decentraliseres fuldstændig i eksplosive omgivelser.

AirLINE EX har et modulært design. Det betyder, at systemet kan tilpasses nøjagtigt til den pågældende applikation. Foruden et stort antal elektriske I/O-moduler, er det også muligt at integrere pneumatiske moduler til to ventilstørrelser.

Løsningen kan integreres i SIMATIC ET200iSP, og har forskellige diagnosefunktioner, for eksempel ledningsbrud eller kortslutning. AirLINE har også selvdiagnose- og identifikations-funktioner. Kommunikationen foregår via PROFIBUS DP-is.

Kilde: HI Industri 2005; http://www.hi-industri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08