23948sdkhjf

Oliepris sender Mærsk-overskud i vejret

Stigende oliepriser gav bonus, mens containerforretningen stadig tærer af overskuddet hos Danmarks største koncern.
I alt kom A.P. Møller-Mærsk ud af første kvartal med et nettoresultat på 5,2 mia. kr., hvilket var klart bedre end de 2,2 mia. kr., man hentede i første kvartal 2007. Omsætningen steg kraftigt fra 62,9 mia. kr. til 71, 8 mia. kr.

Regnskabet er blandt andet positivt påvirket af de stigende oliepriser. Ifølge A.P. Møller-Mærsk lå de gennemsnitlige oliepriser 67 % over samme periode sidste år. Til gengæld ser det stadig skidt ud for containerdriften, hvor der stadig er underskud på driften, om end der er fremgang at spore.

- Nettoresultatet for containeraktiviteterne blev negativt med USD 47 mio. – efter USD 58 mio. engangsomkostninger vedrørende streamLINE og efter avancer ved salg af skibe m.v. USD 141 mio. - mod negativt USD 198 mio. i tilsvarende periode 2007 efter avancer ved salg af skibe m.v. USD 58 mio., skriver A.P. Møller-Mærsk i sin kvartalsrapport.

Koncernen fastholder forventningerne om en årsomsætning på 300 mia. kr. og et nettoresultat på 18-20 mia. kr. Det store spørgsmålstegn i den forbindelse er dog den svage dollarkurs, som har påvirket regnskabet negativt.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099