23948sdkhjf

Ungevejledere blev klædt på til industri-vejen

Hvis de unges uddannelsesvejledere ikke kender industriens uddannelser, kan de ikke sende nye generationer i retning mod en erhvervsuddannelse. Et Hands-on arrangement hos Flextek klædte dem på.
En lille snes uu-vejledere, repræsentanter fra folkeskolen samt en borgmester var samlet hos maskinleverandøren Flextek A/S i Hedensted i sidste uge, hvor DI's Hands-on kampagne gjorde et stop. Formålet med arrangementet, som skal rundt til 20 virksomheder, er at sætte fokus på industriens mange uddannelser.

Baggrunden er dyster, for industrien mangler kvalificeret arbejdskraft. De unge ønsker ganske enkelt ikke at arbejde inden for industrien. Problemet er ifølge Hands-on, at især forældrene til de unge, der står for at skulle vælge uddannelse, kender alt for lidt til industrifagene og de faglærtes betydning i samfundet. Derfor skal såvel de unge som forældrene - samt naturligvis UU-vejlederne - oplyses om mulighederne, så den triste udvikling kan blive vendt.

Bag Hands-on står DI, Dansk Metal, Teknisk Landsforbund, 3F og HK.

Hedensted Kommune var stærkt repræsenteret med uu-vejledere, som blandt andet fik selskab af kolleger fra Århus og fra borgmester Uffe Jensen fra Odder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109