23948sdkhjf

Nilan har stenslyngen klar

Pumpe- og ventilationsvirksomheden Nilan A/S ruster sig til øget konkurrence og arbejder på at være på forkant i produktudviklingen
Med ejerleder Torben Andersen i spidsen, har Nilan A/S for tredje år i træk leveret et årsregnskab med en samlet fremgang.

Bruttoresultatet i koncernen gik frem med mere end 10 mio. kroner til 48 mio. kroner, mens årets resultat lander på 18 mio. kroner. Samtidig har selskabet en egenkapital på knap 38 mio. kroner. Et resultat, som virksomheden, der producerer varmepumper og ventilationsanlæg, selv karakteriserer som tilfredsstillende.

- Vi er heldige, at det er lykkes, at udvikle nogle produkter, som folk gerne vil købe - ikke kun i Danmark men over hele verden. Vi er begyndt at levere til USA igen og vi har ikke engang gjort en aktiv indsats for det. De er også begyndt at købe vores produkter i New Zealand, hvor man har fundet ud af, at vore anlæg passer godt ind i deres huse, siger Torben Andersen.

Godt i gang

Bestyrelse og direktion for Nilan Holding A/S har besluttet, at Nilan skal være mere synlig på de udenlandske markeder. Den beslutning er med Nilan Holding A/S’s opkøb af Nilan Sverige og intense forhandlinger med agenter i andre lande blevet fulgt i regnskabsåret.

- Vi er kommet godt fra start - først i Norge, hvor vi sælger ligeså meget som i Danmark, men vi er også godt i gang i Sverige og har folk i Tyskland, siger Torben Andersen.

Klar til at slås
Nilan har siden starten i 1974 koncentreret sig om at udvikle og producere miljøvenligt energibesparende udstyr til opvarmning, køling og ventilation af boliger og erhvervsejendomme.

Det politiske fokus på afvikling af gas, kul og olie har i de senere år medført, at meget store koncerner har kastet sig over det marked, og derfor forventer Nilan, at de næste år bliver præget af større konkurrence og prispres fra nogle af verdens største firmaer.

- Vi forsøger at være på forkant rent udviklingsmæssigt. Vi kan aldrig blive billigst, men vi kan være de bedste. Derfor bruger vi en meget stor del af virksomhedens ressourcer til produktudvikling. Det ser ud til at lykkes, siger Torben Andersen og fortsætter:

- Vi forbereder os på det værste i forhold til konkurrencesituationen. Men vi er klar til at tage kampen på, hvis nogle af de store drenge vil slås. Vi har stenslyngen klar.

Koncernen omfatter moderselskabet Nilan A/S og det 100 procent ejede datterselskab Nilan GmbH samt det 90 procent ejede datterselskab Nilan Norge A/S.

Nilan A/S
Tusinde kroner
2013/14 2014/15
Omsætning 33,301 36,116
Bruttofortjeneste 37.727 48.319
Resultat af ordinær primær drift 10.734 20.660
Årets resultat 15.568 18.260
Egenkapital 37.680 37.940
Antal ansatte 89 90

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297