23948sdkhjf

Multicut scorer kampfly-ordre

Vildbjerg-virksomheden skal levere komponenter til Lockheed Martins Joint Strike Fighter-fly.
Dermed føjer Multicut sig til en eksklusiv række af danske virksomheder, der er inde i varmen som leverandør til Joint Strike Fighter – et af tre fly, der kæmper om at blive valgt som fremtidens danske kampfly.

Kontrakten, der lyder på tre år, blev underskrevet på fabrikken i Vildbjerg torsdag af CEO Lars Rasmussen fra Multicut og Jack Crisler, der er vice president for F35-programmet hos Lockheed Martin. Og amerikaneren var godt tilfreds med det nye samarbejde.

- Dette er den første direkte kontrakt, vi har indgået med Multicut. Den bekræfter vores forpligtelse over for dansk industri. Hvis F35 vælges, vil Multicut og andre danske virksomheder kunne producere dele til F35-programmet, sagde Jack Crisler.

Ordren gælder en leverance af fittings og beslag til Joint Strike Fighters stel.

- Det er superlette og superstærke dele med helt præcise former, vi skal fremstille. De skal laves i aluminium og titanium, og så skal de overflades bagefter. Faktisk er det næsten det eneste sted i hele strukturen, hvor der sidder metaldele – resten er komposit, forklarer Lars Rasmussen.

Det vestjyske underleverandør har investeret massivt i både teknologi og medarbejdere de seneste år, og det har blandt andet betydet, at man har landet samarbejder inden for flyindustrien med Airbus og Sikorsky. Nu kan Lockheed Martin altså føjes til den liste.

- Det er minimum fem års arbejde, der giver resultat. Der er nogle ildsjæle, der arbejder hos Lockheed Martin, som er blevet ved med at præsentere os derhjemme. Når Lockheed underskriver den her aftale, er den mindste del af det metalkomponenterne. For dem ligger der også et stort stykke arbejde i at træne vores folk i, hvordan det her skal dokumenteres, og hvordan det skal produceres, forklarer Lars Rasmussen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078