23948sdkhjf

Frygter at lønpres kan føre til udflytning

Metalindustrien skriger på arbejdskraft. Flaskehalsproblemer kan føre til øget pres på lønnen og i sidste ende en udflytning af produktion.
Flere ting tyder på, at medarbejderne i den danske metalindustri kan se frem til stigende løn. På landsplan er bruttoledigheden nu under 4 procent, og i Vestjylland endda nede på beskedne 1,5 procent. Samtidig melder adskillige virksomheder, at det er helt umuligt at skaffe kvalificeret arbejdskraft, og antallet af stillingsopslag for smede og industriteknikere er steget henholdsvis med 124 procent og 86 procent det seneste år. Det skriver Børsen.

Professor Philipp Schröder fra Aarhus Universitet forklarer til avisen, at lønpres opstår i en situation, hvor der er kapacitetsproblemer, og formand for Dansk Metal, Claus Jensen, bekræfter, at den nuværende situation meget vel kan ende med at presse lønnen opad. Han er dog bekymret for konsekvenserne.

- Industrien er meget globaliseret, og det er klart, at hvis der er en række virksomheder, der ikke kan få kvalificeret arbejdskraft i Danmark, så ligger der jo den latente risiko, at de risikerer at flytte herfra, siger Claus Jensen til Børsen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094