23948sdkhjf

Jagter mulighederne på det norske fastland

Frederikshavn-virksomheden Victor-DST A/S har startet et nyt joint venture med to norske og en belgisk samarbejdspartner.
Terne Energy A/S, som joint venturet er blevet døbt, har hjemme i Mongstad lige nord for Bergen. Udover Victor-DST ejes selskabet af virksomhederne Vinci Energies Nordic fra Sverige og Terne A/S fra Norge. Derudover er belgiske ITA med som partner.

- Selskabet er opstået via en kontakt, vi har i Norge. Der har været et lignende joint venture for nogle år tilbage. Dengang var der en større aktør, der gik ind og overtog aktiviteterne, og så blev samarbejdet lidt overflødigt, fortæller Ole Nygaard, der er administrerende direktør hos Victor-DST.

Den nordjyske virksomhed ejer 40 procent af aktiekapitalen i det norske joint venture og sidder desuden på posten som bestyrelsesformand.

- Det er et multidisciplin-selskab, hvor Terne Energy tilbyder både rør- og stålkonstruktion, instrumentering & elmontage. Kunderne efterspørger multidisciplin-selskaber, så de ikke skal ud og handle med fire-fem forskellige selskaber, forklarer Ole Nygaard.

Victor-DST har gennem en årrække løst opgaver for norske kunder, og kommer med rør- og stålekspertisen til samarbejdet. Hidtil har nordjyderne dog koncentreret sig om offshore-kunder.

- Joint venturet henvender sig primært til raffinaderier. Vi har ikke haft ordrer på landjorden i Norge, det er i hvert fald yderst begrænset. Hvis man skal være seriøst aktiv på landjorden i Norge, kræver det, at man har et selskab i Norge. Vi kunne godt have etableret et selvstændigt selskab, men det giver meget mere mening at være sammen med andre, lyder det fra Ole Nygaard.

Udover Norge forventer han også, at selskabet kan hente kunder hos raffinaderier i for eksempel Danmark, Sverige og Tyskland, og generelt er han ikke nervøs for, at den aktuelle krise i olieindustrien bliver et stort problem.

- Vi ser mulighederne som ganske fornuftige. Det er klart, at markedet er under pres, men lige det her segment er lidt uafhængigt af offshore drilling aktiviteterne, for der bliver stadig produceret masser af olie, og det kigger vi mod nu. Der er kæmpestore installationer, og der er arbejde, som skal udføres deroppe, og det er selvfølgelig noget af det, vi håber på at kunne blive en del af, slutter Ole Nygaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078