23948sdkhjf

Robotter på PN Beslag

Nødvendigt at investere i robot-teknologi.
A/S Peder Nielsen Beslagfabrik skal igennem en større forandringsproces. Der skal blandt andet investeres i robotter.

Produktionsdirektør Jacob Bøhme Christensen fortæller, at de cirka 100 timelønnede skal igennem et større uddannelsesforløb med henblik på at kunne betjene maskinerne.

- Det siger sig selv, at der kræves andre kompetencer, når der skal ske en sådan automatisering. Der skal i højere grad arbejdes i teams.

- Vi har en gruppe medarbejdere, der er pligtopfyldende og ansvarsbevidste, og en del af medarbejderstaben er over 50 år, og derfor har de stor erfaring. Gennemsnitsalderen på virksomheden er cirka 50 år.

- Men at skulle betjene robotter og kunne omstille sig til anden produktion kræver uddannelse, bemærker Jacob Bøhme Christensen, der tilføjer, at der er sket jobrotation, og at der er kommet nye produkter på virksomhedens produktprogram.

Virksomheden har været igennem et forløb, hvor de ansatte er blevet opkvalificeret, og mens de 100 medarbejdere har været på kursus, har 10 vikarer taget over. En del af disse har efterfølgende fået fast job på virksomheden.

- Det er Jobcentret i Brønderslev, der har hjulpet med at skaffe de medarbejdere, der skulle bruges.

A/S Peder Nielsen beslagfabrik er stiftet i 1877, og virksomheden er udvidet adskillige gange. I dag rådes over cirka 22.000 kvadratmeter. Der er cirka 145 medarbejdere på virksomheden, heraf cirka 100 timelønnede.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094