Arla omlægger med sine nye investeringer Branderup-mejeriet fra at producere gul ost til mozzarella. Samtidig udvides kapaciteten fra 18.000 tons til 25.000 tons ost om året - mejeriet har cirka 80 medarbejdere. Det skriver Bila i en pressemeddelelse.
Det er Bila, som projekterer løsningen med fire robotceller - hvoraf to er genbrugt fra den tidligere produktion på mejeriet - og to er nye Kawasaki-robotter. Løsningen har også trykløs akkumulering.
Anlæggene håndterer mozzarella-ost i paknings- og palleteringsfasen.
- Vi skulle udvide kapaciteten på mozzarella. Her var det vigtigt for os at få en fremtidssikret løsning med udviklingspotentiale, fordi vi har god plads til at vækste i Branderup, siger Michael Schlosser Johansen, logistikchef hos Arla.
Arla producerer også mozzarella på sit mejeri i Rødkærsbro med en Bila-løsning, hvorfor mange detaljer i Branderup-projektet kunne genbruges.
Kører 4.500 kilo i timenRobotlinjen er allerede implementeret hos Branderup og kan i dag håndtere 2,5 millioner mozzarella-pakninger årligt.
Projektet er designet med mulighed for både udvidelse med en ny linje og tilknytning af en AGV, hvis behovet opstår i fremtiden. Første del af anlægget håndterer i dag 4.500 kilo mozzarella i timen, og der er mulighed for udvide kapaciteten til 6.500 kg i timen.