23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Metal Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Bila leverer robotter til sønderjysk Arla-mejeri

SE VIDEO: Fire nye robotceller er med til at udvide produktionen til 25.000 tons ost om året.

Arla omlægger med sine nye investeringer Branderup-mejeriet fra at producere gul ost til mozzarella. Samtidig udvides kapaciteten fra 18.000 tons til 25.000 tons ost om året - mejeriet har cirka 80 medarbejdere. Det skriver Bila i en pressemeddelelse.

Det er Bila, som projekterer løsningen med fire robotceller - hvoraf to er genbrugt fra den tidligere produktion på mejeriet - og to er nye Kawasaki-robotter. Løsningen har også trykløs akkumulering.

Anlæggene håndterer mozzarella-ost i paknings- og palleteringsfasen.

- Vi skulle udvide kapaciteten på mozzarella. Her var det vigtigt for os at få en fremtidssikret løsning med udviklingspotentiale, fordi vi har god plads til at vækste i Branderup, siger Michael Schlosser Johansen, logistikchef hos Arla.

Arla producerer også mozzarella på sit mejeri i Rødkærsbro med en Bila-løsning, hvorfor mange detaljer i Branderup-projektet kunne genbruges.

Kører 4.500 kilo i timen

Robotlinjen er allerede implementeret hos Branderup og kan i dag håndtere 2,5 millioner mozzarella-pakninger årligt.

Projektet er designet med mulighed for både udvidelse med en ny linje og tilknytning af en AGV, hvis behovet opstår i fremtiden. Første del af anlægget håndterer i dag 4.500 kilo mozzarella i timen, og der er mulighed for udvide kapaciteten til 6.500 kg i timen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.171