23948sdkhjf

Bombardier sætter Randers-fabrik til salg

Salget sker som en naturlig konsekvens af, at togproducenten har valgt at afvikle samtlige aktiviteter i Randers.
Togproducenten Bombardier Transportation Denmark A/S har sat sin centralt beliggende ejendom i Randers til salg med hjælp fra EDC Poul Erik Bech Erhverv. Det oplyser ejendomsmægleren på sin hjemmeside.

- Vi må konstatere, at der ikke er et marked for de ydelser, vi tilbyder, på det danske marked. Der er ikke togforretning i Danmark og har ikke været det i mange år. Sidste år nedlagde vi vores produktion i Randers, og nu fortsætter virksomheden med cirka 70 medarbejdere, især ingeniører, fra vores adresse i Hvidovre, siger administrerende direktør Peter Sonne, Bombardier Transportation Denmark.

Bombardier Transportation Denmark søger nu grunden og alle bygningerne solgt som en samlet pakke. Grunden er på 22 hektar, og betydelige dele af de 62.000 kvadratmeter bygninger er højloftede produktions- og lagerfaciliteter. En del er i dag lejet ud til større virksomheder som DSB, KSM Industry og Aalsrode Smede- og Maskinfabrik.

Siden 1896 har stedet dannet ramme om vognfabrikken Scandia, hvor hundredevis af arbejdere har arbejdet med fremstilling af materiel til togindustrien. Ikke alene har virksomheden været en væsentlig lokal arbejdsplads med over 1.200 ansatte i storhedstiden. Vognfabrikken har også gennem mere end 100 år haft national betydning som leverandør af tog til DSB, heriblandt IC3-togene.

- Det er med vemod, at vi har besluttet at sælge den historiske grund. Randers Kommune har gennem hele forløbet været både erhvervsvenlig og proaktiv i forsøget på at skabe de bedste betingelser for os. Men når der ikke er et marked for togproduktion og vedligehold i Danmark, går det ikke i længden, siger Peter Sonne.

Der har på det seneste været en del konkret interesse for de tomme fabrikshaller på ejendommen, både fra lokale og udenbys virksomheder. Det forventes derfor, at der inden for en kortere periode vil blive udlejet yderligere bygninger og lokaler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078