23948sdkhjf

Glunz & Jensen nedjusterer

Starten på 2015/2016 har været god for Glunz & Jensen, men ikke god nok
- Ordreindgang, omsætning og indtjening har i 1. kvartal 2015/16 udviklet sig positivt i forhold til samme periode sidste år, men dog lavere end forventet, sådan indleder Glunz & Jensen selskabsmeddelelsen om udviklingen i kvartalet.

- Selvom vi er kommet acceptabelt fra start i
Koncernens omsætning i 1. kvartal 2015/16 var 76,8 mio. kr. (69,4 mio.kr.), svarende til en vækst på 11 procent. Omsætningen i offset er øget med 19 procent, mens flexo-omsætningen er faldet med 6 procent.

Bruttoresultatet udgjorde 14,2 mio.kr. (14,7 mio.kr.). Faldet skyldes ændret salgsmix med et lavere salg af højmargin-produkter.

EBITDA-resultatet blev på 5,2 mio. kr. mod 3,8 mio. kr. året før. Resultatfremgangen tilskrives primært besparelser på salgs- og distributionsomkostningerne samt på udviklings- og administrationsomkostningerne.

Resultatet efter skat var et underskud på -1,3 mio.kr. (-2,2 mio.kr.).
regnskabsåret, og har øget omsætning, indtjening og ordretilgang i forhold til sidste år, ser vi stigende konkurrence indenfor flexo. I offset er salget af CtP-fremkaldere steget med 27 procent. Flexo har derimod skuffet og ser fortsat svær ud. I den resterende del af 2015/16 vil vi fortsat gennemføre nye produktlanceringer, som vi forventer vil medvirke til at genoprette salget og markedsandelen af flexo-produkterne. Effektiviseringstiltag, der styrker vores indtjeningskraft, fortsætter, men kan ikke kompensere for den reducerede indtjening, som følge af øget konkurrence, udtaler Keld Thorsen, administrerende direktør i Glunz & Jensen.

Offset-forretningen har udviklet sig flot. Derimod har flexo-forretningen skuffet, og udsigterne for området ser fortsat ud til at ligge under forventningerne. Øget konkurrence indenfor flexo gør, at ledelsen i Glunz & Jensen nedjusterer forventningerne til regnskabsåret 2015/16.

Udviklingen inden for flexo får ledelsen til at reducerer forventningerne til regnskabsåret 2015/16. Omsætning fastholdes i niveauet 300-320 mio. kr., men EBITDA-resultatet reduceres til niveauet 20-25 mio. kr., mod tidligere 25-30 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078