23948sdkhjf

Roboteventyr tager fart i Odense

Robotter i Odense er en god historie. Nu får virksomhederne endnu mere plads at brede sig på i Teknologisk Instituts robotinnovationshal.
- Når jeg taler med mennesker i udlandet, kender de Odense for H.C Andersen. Men flere og flere nævner også robotterne fra byen. Det bliver man som borgmester glad for.

Sådan lød ordene fra Odenses socialdemokratiske borgmester Anker Boye, da han på en grå oktobereftermiddag åbnede Teknologisk Instituts nye innovationsrobothal i Forskerparken i Odense. Mens vejret var trist, var smilene brede og humøret højt, da ABB Robotics YuMI-robot klargjorde den store rødeknap, så Anker Boye kunne sætte "strøm til innovationen."

Omring 300 gæster havde meldt deres ankomst til åbningen af hallen, der er en tilbygning på 700 kvardratmeter til de oprindelige faciliteter.

Men de mange mennesker var mere end der kunne klemmes ind blandt robotterne i den nye hal. Løsningen på det blev at livetransmittere hele seancen til storskærm i den anden hal, hvor der er fokus på velfærdsteknologi. Et sted hvor industrien og plejesektoren mødes.

- Velfærdsteknologien er med til at sikre fremtidens velfærd. Det gør en forskel i Danmark, og det er godt for velfærdssamfundet, sagde Anker Boye.

Udover Anker Boye blev der holdt tale af leder af Center For Robotteknologi, Kurt Nielsen, Thomas Visti fra Mobile Industrial Robots og Peter Marsh, der har skrevet bogen "The New Industrial Revolution."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125