23948sdkhjf

På jagt efter alternativ til stål

Temadag sætter spot på mulige alternative materialer til procesindustriens foretrukne metal
Rustfri stål er det mest benyttede materiale, når det handler om produktion af maskiner til fødevareindustrien og foodtech-udstyr, men der forskes konstant i nye materialer og nye kombinationer.

Den udvikling sættes der fokus på, når Aluminium Danmark og Dansk Materiale Netværk (DMN) afholder et heldagsarrangement om konstruktionsmaterialer i procesudstyr til fødevarer tirsdag den 27. oktober.

Det sker på Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg.

Det holdbare stål
Når den overvejende del af procesudstyr til fødevareindustrien overvejende er konstrueret af rustfri stål, så skyldes det, at stålet er stærkt, holdbart og modstandsdygtigt over for såvel fødevarer som rengøringsmidler.

Men der er andre muligheder i form af aluminium og plast, som i dag tilbyder sig som fordelagtige alternativer på visse områder, påpeger arrangørerne af temadagen.

- Derfor er det måske tid til at overveje alternative materialer ved konstruktion af procesudstyr, hvor fødevaresikkerhed og optimal funktionalitet går op i en højere enhed. DMN har gennemført et pilotprojekt, hvor plastmaterialer og overfladecoating af aluminium er blevet testet hos Danpo i Års samt under accelererede forhold i laboratoriet. Temadagen vil redegøre for arbejdet og udfordringerne med de resultater, der er opnået, oplyser arrangørerne.

Hygiejnisk design
Temadagen sætter derudover fokus på balancen mellem udgifter til udstyr og udgifter til rengøring og vedligehold. Det sker, når der rejses spørgsmål, om det er muligt at nydesigne udstyr og opnå en bedre Total Cost of Ownership ved innovativt at kombinere stål, aluminium og plast, som hver har deres styrker i forbindelse med procesudstyr til fødevareproduktion.

Temadagen er åben for alle materialeinteresserede og naturligvis medlemmer i de to netværk. Det er muligt at læse mere og tilmelde sig på http://www.dmn-net.com .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062