23948sdkhjf

Virksomheder mangler smede og mekanikere

Flere østjyske virksomheder har store problemer med at skaffe metalarbejdere.
Det er især klejnsmede, mekanikere og industriteknikere, der er stor mangel på. I følge Dansk Metal i Skanderborg/Odder har mange metal-uddannede, der under finanskrisen var arbejdsløse, fundet andre fagområder.

John Stærmose - medejer af Staermose Industry i Odder - fortæller, at virksomheden i et år forgæves har søgt metalarbejdere og derfor må hente dem i Polen.

Dansk Metals afdeling i Skanderborg og Odder får ofte henvendelser fra virksomheder, der søger arbejdskraft, men der er meget lidt hjælp at hente her.

Afdelingen har nemlig kun 19 ledige ud af 1.300 medlemmer. Ifølge afdelingskasserer Lars Olsen har mange nemlig helt skiftet branche.

- De har været presset økonomisk som ledige og har derfor taget alt det arbejde, de overhovedet kunne finde. Nogle har blandt andet taget stort kørekort og er begyndt at køre lastbil, siger han til DR Østjylland.

Lars Olsen forudser, at problemet ikke bliver mindre i fremtiden og mener, virksomhederne selv bør være en del af løsningen.

- De skal sørge for at tage flere lærlinge ind.

Hos Staermose Industry mener John Stærmose, at de har de lærlinge, de kan have, men det er ikke nok til at bemande alle maskiner.

- Vi er nødt til at få kvalificerede medarbejdere andre steder fra, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079