23948sdkhjf

GIPO klar til udvidelser i Polen

Det er ikke meget mere end et år siden, at GIPO tog første spadestik til virksomhedens fabrik i Polen, og allerede nu er direktør Steen Glerup klar til at udvide.
- Det er gået langt over forventning det første år, konstaterer Steen Glerup om den fabrik i Polen, han startede med at bygge i januar 2007.

Faktisk går det så godt, at produktionen allerede var fyldt op i juli sidste år, og derfor går Steen Glerup allerede nu med planer om en udvidelse.

- Jeg forventer en fordobling af fabrikken i Polen. I dag har vi 1.600 kvadratmeter, og vores cnc-afdeling er nu på plads, men vi vil gerne have egen pulverlakeringsafdeling, så alle produkter kan leveres færdige til vores kunder. Det er også planen, at antallet af medarbejdere skal fordobles på sigt. I år regner vi med at nå op på 60 mand, og dermed er der pæn fremgang fra de 40, vi havde ved årsskiftet, siger Steen Glerup og tilføjer:

- Vi har fået byggetilladelse til udvidelsen af produktionen dernede, og det var ellers ikke planen, at det skulle ske de første to år.

Nye cnc-maskiner på vej
Dermed har GIPOs polske fabrik udviklet sig helt formidabelt i løbet af det første år, og det gælder ikke kun på den fysiske produktion. Også fabrikkens kompetencer er nemlig udvidet i takt med ekspansionen.

- Siden starten har konceptet for den polske fabrik ændret sig, fra at vi kun producerede metaldele og derefter sendte dem til Danmark, til at vi i dag kan producere det hele i Polen. Fra starten var det fx ikke planen, at vi skulle arbejde med spåntagning i Polen, men nu har vi sendt den cnc-maskine, vi havde stående i Herning derned, og der er også nye på vej fra Taiwan. De kommer den 1. maj, og der er tale om et cnc-bearbejdningscenter, der kan fræse emner på 1500x800x500 mm og to cnc-drejebænke, hvoraf den ene er med C-akse for fræsning af emner, samt lademagasin og robotfødning. Dermed skulle vi være helt i front med hensyn til spåntagning, forklarer Steen Glerup og understreger, at afdelingen i Polen er fuldt på højde med Danmark, når det gælder maskiner og teknologi.

Flere polske kunder
Han lægger heller ikke skjul på, at det er meget andet end billig arbejdskraft, der har fået ham til at starte produktion i Polen.

- Mentaliteten er rigtig dernede, det ligger centralt i EU, og derudover er Polen i sig selv et interessant marked. Vi har faktisk allerede kunder dernede, selv om vi ikke selv har opsøgt dem, men det er noget, vi skal til at gøre mere ved. Derudover ligger Rusland også tæt ved, og det er et spændende marked med høj købekraft for øjeblikket, siger Steen Glerup, der dog vil fastholde den ingeniør-mæssige del af produktionen i Danmark, hvor også montage, indkøring og service vil have sit udgangspunkt i fremtiden.
Læs mere om: Gipo
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078