23948sdkhjf

Fylder rundt med rekordomsætning og vækstplan

Ambitiøs vækstplan skal få større kunders øjne op for automatiserings-eksperten Industri Automatik. Medarbejderstaben skal fordobles de næste tre år.
Med en fyldt ordrebog fejrer Industri-Automatik nu sin 10 års fødselsdag. For der er bud efter automatiserings-eksperter, og det kan ses på Gråsten-virksomhedens bundlinje: Rekordomsætning både i 2013 og 2014.

Sideløbende med de gode resultater har direktør og indehaver Rune Cordsen søsat en ambitiøs vækstplan. Målet er en fordobling af medarbejderstaben fra fem til ti ansatte over de kommende tre år.

- Vi bygger videre på den store knowhow, vi har opbygget inden for styrings- og automatikløsninger til især proces- og fødevareindustrien, forklarer Rune Cordsen og nævner løsninger, som firmaet har udviklet til blandt andet Arla, Danish Crown, Danpo og Chr. Hansen.

Som softwarehus med speciale i styring og automatisering løser Industri-Automatik mange forskellige opgaver inden for styring, regulering og overvågning, ofte i samarbejde med underleverandører.

Ny bestyrelse giver værdifuld sparring
Konkret har Industri-Automatik udarbejdet en ”Plan 2018” for udviklingen af firmaet. Den indeholder en klar strategi om nye ansættelser. I år drejer det sig om en-to nye. Den ene er endda startet op den 1. september, og nummer to kommer ind omkring årsskiftet. I 2016 er der så et mål om at vokse med yderligere to, og endelig i 2017 en til to ekstra.

Grundlaget for den klare vækststrategi blev lagt for et års tid siden, hvor Rune Cordsen satte gang i et forløb med Væksthus Danmark. Det har givet værdifuld sparring om, hvordan virksomheden kan vokse. Resultaterne er blandt andet etableringen af en bestyrelse bestående af to mand.

- Den ene er valgt ud fra salgsvinklen, og den anden har ekspertise inden for den interne strukturering i en virksomhed. Det han skal arbejde med er at formulere de tanker, jeg har om Industri-Automatik til noget, man kan vise omverdenen, forklarer Rune Cordsen.

Størrelse skal give troværdighed og ordrer
Baggrund for at Industri-Automatik gerne skulle vokse de kommende år er ikke kun økonomi.

- Den (økonomien, red.) skal jo følge med, men det er for at komme op på en vis størrelse og dermed få mere troværdighed i forhold til større kunder og projekter. For vi vil gerne lave flere af de store projekter med mere teknik, længerevarige projekter, siger Rune Cordsen.

Så hvor Industri-Automatik i dag arbejder på projektområdet med opgaver, der spænder fra 100.000 kr. til lidt over 1 mio. kr., skal det være meget større, forklarer direktøren i Industri-Automatik:

- Når de store kunder kommer og efterspørger tilbud på et projekt, som har en værdi til for eksempel 3 mio. kr., går de jo til en virksomhed med otte-ti mand mindst. Det er det, som jeg mener med troværdighed. Flere folk giver mere at stå imod med og - håber jeg - dermed flere forespørgsler.

Har sat gang i det opsøgende salg
Et resultat af sparringen med den nye bestyrelse og vækstplanen er mere opsøgende salg.

- Jeg har altid levet af mund til mund salgsmæssigt. Men det er en langsom metode i forhold til ekspansion. Derfor skal der mere opsøgende salg til, så en af medarbejderne er gået fra at være tekniker til jobbet som administrationschef og sælger, forklarer Rune Cordsen og tilføjer, at den stilling sandsynligvis bliver splittet ud på to medarbejdere, når væksten tager til i de kommende år.

Indtil videre er der nok at arbejde med for de p.t. fem ansatte. Tilbudspuljen stiger, og man er med Rune Cordesens ord "booket godt og grundigt".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.408