23948sdkhjf

Jual investerer i tagfirma

Den østjyske aluminiumsvirksomhed har købt 60 procent af aktierne i Daugaard-firmaet Perform, der samtidig får ny direktør.
Jess Robert, 43 år, siger farvel til både aktier og direktørjob i Perform, en 13 år gammel virksomhed, som fremstiller blyfri taginddækning til det danske, det europæiske, det australske og dele af det asiatiske marked.

Ny direktør er Anders Topp Daugaard, 45 år, og erfaren erhvervsmand. Han går desuden ind som aktionær på lige fod med eksportchef Jesper Quist, mens Juelsminde-virksomheden Jual fremover ejer 60 procent af firmaet.

Perform blev født i 2002, da et forbud var på vej mod blyinddækning på danske tage. Ingeniør Poul E. Meier havde opfundet det mere miljøvenlige materiale Perform.

Anders Kjær Jørgensen fra Jual stiftede firmaet Robert & Kjær, som købte retten til at fremstille Perform. Med Jess Robert som produktions- og udviklingschef og snart medejer blev fabrikken etableret på Industrivej i Juelsminde, men er siden flyttet til Daugaard.

Fremgang og tilbageslag
Da det definitive blyforbud kom i 2007, var Perform et etableret firma på markedet med administrerende direktør Jess Robert og eksportchef Jesper Quist som hovedaktionærer.

- Det har været spændende, men ikke sjovt hele tiden. Vi oplevede et tilbageslag, da vi for fire-fem år siden trak et nyudviklet produkt ud af markedet, fordi vi ikke kunne stå inde for kvaliteten. Vi handlede ansvarligt, men den slags kan jo ikke undgå at koste både penge og prestige. Produktet, Fast Flash, blev forbedret og er for længst tilbage på markedet, og siden er det kun gået fremad. Derfor kan jeg med god samvittighed forlade firmaet for at kaste mig over et nyt projekt, som jeg længe har haft lyst til, erklærer Jess Robert uden dog at ville afsløre, hvad han har tænkt sig.

- Næh, nu skal vi have den nye direktør kørt helt på plads, og så kan jeg med udgangen af oktober sige pænt farvel. Til den tid skal jeg nok fortælle, hvad jeg vil i gang med, siger den snart forhenværende direktør, der dog understreger, at han forlader inddæknings‐ og tagbranchen.

Hjem fra Kina
Hans afløser, Anders Topp Daugaard, er netop vendt hjem efter to års arbejde i Kina for SFK Leblanc i Kolding – den danske afdeling af et internationalt firma, der blandt andet bygger slagterier.

- Jeg var fire år hos SFK Leblanc og har haft to meget spændende år som ansvarlig for et stort projekt i Shanghai, hvor hele familien var med. Min kone har haft orlov fra sit job som sygeplejerske, så nu skulle vi hjem til Stensballe, og samtidig havde jeg lyst til at prøve noget helt andet, efter at jeg i en årrække har arbejdet i halvstore og rigtig store virksomheder. Jeg kender Anders Kjær Jørgensen, som havde en udfordring til mig, og den tog jeg imod, smiler den nye direktør, som udover hustruen havde sine tre teenagebørn med i Shanghai.

Han har tidligere haft ledende stillinger hos blandt andet Expedit, Electrolux og APV Fluid Handling.

Firma i udvikling
Anders Kjær Jørgensen, som sammen med Martin Thomsen ejer Jual, har netop overladt direktørjobbet i sit firma til Ib Floutrup for at koncentrere sig om udvikling af virksomhedens forskellige afdelinger.

- Det samme vil jeg gøre i Perform, der er et hjertebarn for mig. Jeg må jo respektere, at Jess ønsker at prøve noget andet, og jeg er sikker på, at vi har fundet den helt rigtige mand til at videreudvikle en sundt voksende virksomhed, siger Anders Kjær Jørgensen, der indtræder som bestyrelsesformand.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062