23948sdkhjf

Kunst på Assens Skibsværft

Seks professionelle jernskulptører skal frem til 26. september frembringe hvert sit kunstværk på det fynske værft.
De seks skulptører kommer fra Argentina, Bulgarien, Rusland, Tyskland og Danmark og de er udvalgt blandt i alt 135 projektforslag. De skal nu frembringe hver sin jernskulptur på Assens Skibsværft. Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

- Der bliver nok at følge med i for kunstinteresserede borgere og gæster. Højdepunktet bliver naturligvis afsløringen af de færdige skulpturer lørdag den 26. september, hvor der også vil være adgang til at se Assens Skibsværft. Men hele symposieperioden byder på oplevelser for publikum, siger Assens Kunstråds formand Jørgen Svenstrup, som er initiativtager til og drivkraft bag arrangementet.

- Det er jo oplagt, at Assens Skibsværft, en stor virksomhed, der arbejder i jern, vil være en fantastisk ramme for skabelse af jernskulpturer. Assens Kunstråd har i det hele taget været virkelig god til at finde samarbejdspartnere – både i og uden for kommunen - til dette projekt, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Assens Kommune, Ena Nørgaard.

Efter symposiet udstilles de færdige skulpturer samlet ved Vor Frue Kirke i Assens i efterårs- og vinterperioden 2015-2016 og i Hollufgårds Skulpturpark ved Odense i foråret 2016. Derefter skal der findes blivende placering til skulpturerne i Assens Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065