23948sdkhjf

DONG Energy byder på Rødsand II igen

DONG Energy har netop besluttet igen at byde på den 200 MW store havvindmøllepark Rødsand II syd for Lolland.
Rødsand II har tidligere været i udbud, hvor Energi E2, DONG Vind og E.ON Vind Sverige vandt. Senere overgik projektet til E.ON Vind Sverige, der i december 2007 besluttede ikke at opføre parken under de gældende vilkår. Nu er DONG Energy klar til at byde igen.

- Rødsand er et fint projekt, men problemet var, at prisen var for lav. Der var ikke økonomi i det. Så nu byder vi på de nye vilkår, som regeringen har sat, siger Anders Eldrup til Reuters.

Det var især manglende økonomiske incitamenter, der gjorde, at Rødsand II måtte udskydes, men med det netop indgåede energipolitiske forlig på Christiansborg og de øgede afregningspriser, vurderer DONG Energy, at det igen er rentabelt at byde på parken.

- Der var ikke nogen muligheder for at regulere prisen i takt med stigende materialepriser, så da vi kom til den endelige investeringsbeslutning, så kunne vi se, at dét der tre år forinden havde været et fornuftigt projekt, det var ikke længere et lønsomt projekt med de stigende priser, siger Anders Eldrup.

I det energipolitiske forlig er det desuden besluttet, at der skal opføres ydereligere to havvindmølleparker inden 2012, og dem er DONG Energy i princippet også interesseret i at byde på.

- Vi er grundlæggende interesserede i vindteknologi, og vi er gode til det, så det vil jeg tro, vi vil byde på. Vi vil kigge på det i hvert fald. Når jeg ikke kan være helt sikker, så er det fordi, vi også er i gang mange andre steder, så det kommer an på, om det kan passe ind i vores produktion, siger Anders Eldrup til Reuters.

Energistyrelsen fastslog i en pressemeddelelse, at Rødsand II skal være færdiggjort og tilsluttet det danske elnet senest 30. september 2011.

DONG Energy er desuden i gang med at færdigbygge Horns Rev II på 233,5 MW, der skal stå færdig inden udgangen af 2009.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094