23948sdkhjf

Danmark eksporterer energiteknologi for 50 milliarder

Den danske eksport af energiteknologi steg sidste år med 8 %, og dermed holder vi fast i vores position som en af markedets førende aktører.
I alt rundede eksporten 50 mia. kr., og stigningen på 8 % er fire gange så stor som den generelle vareeksport. I det seneste 10 år fra 1998 til 2007 er eksporten af energiteknologi tredoblet. Tallene er opgjort af Energistyrelsen og Energi Industrien under Dansk Industri.

- Succesen for dansk energiteknologi er et bevis på, at erhvervsliv og klimahensyn ikke er hinandens modsætninger, men hinandens forudsætninger. De virksomheder, der tidligt har forstået den nye dagsorden er de, der i dag står som vinderindustrier. Det skal vi bygge videre på, for det er et marked i kraftig vækst, så det er nu, der skal handles. Ikke mindst fordi dansk teknologi bidrager til, at andre dele af verden kan gennemføre klimavenlig økonomisk vækst, siger klima- og energiminister Connie Hedegaard.

Anders Stouge fra Energi Industrien ser dog forhindringer i horisonten og hæfter sig specielt ved, at mangelen på kvalificeret arbejdskraft kan begrænse væksten i sektoren.

Kilde: Energi Industrien - http://ei.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109