23948sdkhjf

Toftlund Maskinfabrik runder 40 år

I forbindelse med jubilæet markerer Toftlund Maskinfabrik også at en ny generation har taget over.
Fredag den 11. september kl. 11-16 åbner Toftlund Maskinfabrik dørene. Anledningen er, at det er 40 år siden, Hans Jørgen Clausen åbnede sin forretning, og den sønderjyske virksomhed invitere i den forbindelse alle kunder, forretningsforbindelser, naboer og venner af huset på besøg.

Det, der i dag er en moderne maskinfabrik, begyndte som et reparationsværksted for traktorer og derefter som maskinforretning, primært for landbruget. Egenproduktionen rettede sig især mod foderroeproduktion, men da landbruget i slutningen af 1980´erne og starten af 1990´erne stort set ophørte med at dyrke roer, ændrede fabriksdelen sig til mere at være en underleverandørvirksomhed.

I begyndelsen af 1990’erne blev virksomheden juridisk splittet op i to aktieselskaber - en maskinforretning og en maskinfabrik. Maskinforretningen indgik i en ny forretningssammenslutning i 2007 og er i dag en del af TBS Maskinpowers afdeling i Toftlund.

Underleverandør og samarbejdspartner
Toftlund Maskinfabrik A/S er i dag hovedsagelig underleverandør af stålkomponenter til danske virksomheder. Ud over at producere emner, som kunderne bestiller, deltager TMAS ofte i udviklingen af maskiner og emner, som kan løse specifikke behov hos kunderne.

- Vi har stor erfaring med produktudvikling, fortæller Henrik Clausen, der er anden generation i TMAS og direktør siden starten af 2015.

- Der er flere medarbejdere, der har mange års erfaring i at udvikle og konstruere maskiner og tilbehør efter kundernes behov og ønsker. Stort set alt tegnes tredimensionelt og gemmes, så erfaringerne ikke går tabt.

Henrik Clausen beretter, at hans far Hans Jørgen Clausen stadig har sin gang i virksomheden.

- Det sker ofte, at vi må trække på hans viden og erfaring, når vi er i gang med at udvikle noget nyt. Han har jo mange års erfaring som problemknuser og opfinder.

TMAS oplever, at det er et godt salgsargument, at produkterne er produceret i Danmark.

- Specielt landmænd lægger stor vægt på, at det er dansk produceret, beretter Henrik Clausen.

Et af de områder, som TMAS har succes med er produktion af tilbehør til minilæssere. I samarbejde med en importør af minilæssere har TMAS udviklet en række redskaber og tilbehør til at montere på minilæsserne, så de kan opfylde en lang række behov for brugerne. Det har været så stor en succes, at maskinimportøren i Danmark er begyndt at eksportere redskaberne til minilæssernes hjemland samt det øvrige Europa.

Næste generation
Henrik Clausen, der er gift og har to børn, har overtaget roret efter sin far, Hans Jørgen Clausen.

- Jeg har vidst siden jeg var dreng, at jeg ville være med i virksomheden. Da mine søskende var mindre interesseret i virksomheden, var det naturligt, at jeg kunne overtage efter min far. Hans Jørgen Clausen har dog stadig, lige som min svoger Torben Clausen og et par medarbejdere, en mindre ejerandel i maskinfabrikken.

Henrik Clausen har dog ikke tilbragt al sin tid i familievirksomheden. Han er udlært landbrugsmaskinmekaniker i Ribe i 2004 og var efterfølgende inde for at aftjene sin værnepligt samt arbejdede som mekaniker i yderligere små tre år. I 2008 startede han på uddannelsen som produktionsteknolog, som han blev færdig med i sommeren 2010.

Han blev først herefter ansat i TMAS, hvor han begyndte i produktionen, og han har været med i stort set alle arbejdsprocesser, så han kender hele produktionsapparatet ud og ind. TMAS havde investeret meget i årene 2007-2009, så der var meget begrænsede midler at gøre med i 2010 og frem, men vi har overlevet med fælles indsats fra alle ansatte og bagland, beretter Henrik Clausen.

- Vort igangværende, glidende generationsskifte har været, og er stadig, en meget spændende proces, siger Henrik Clausen.

- Vi har mange trofaste kunder, der har fulgt os i mange år, ligesom der stadig kommer nye til. Jeg håber, at vi ser mange af vore gode kunder, forretningsforbindelser, naboer, tidligere ansatte, samt andre interesserede til vort åbent hus arrangement, hvor der vil være rig mulighed for at se på en aktiv produktion, samt snakke med de ansatte i deres daglige miljø på Gøttrupvej, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.253