23948sdkhjf

Vindmølleindustrien overrasker positivt hos Hydra-Grene

En forventet tilbagegang i afsætningen til vindmølleindustrien er ikke slået igennem hos hydraulikvirksomheden i første halvår.
Hydra-Grene omsatte i første halvår for 299 mio. kr. svarende til en fremgang på 7 procent sammenlignet med første halvår 2014.

- Fremgangen kan primært henføres til, at afsætningen til vindmølleindustrien har været højere end i første halvår 2014. Afsætningen til den øvrige industri og det nye forretningssegment, offshore-industrien, har været på niveau med året før, skriver Hydra-Grene i sit halvårsregnskab.

Resultat af primær drift endte på 35,2 mio. kr., hvilket var 3,6 mio. kr. bedre end første halvår 2014. I samme periode steg resultat før skat med 5,5 mio. kr. til 35,8 mio. kr.

På baggrund af den gunstige udvikling i første halvår har Hydra-Grene valgt at øge forventningerne til 2015 som helhed. Nu kalkuleres med en omsætning på 550 mio. kr. mod tidligere 500 mio. kr. og et EBIT på 50-60 mio. kr. mod tidligere forventet 45-55 mio. kr.

- Den oprindelige forventning til vindmølleindustrien var i årets første del, at afsætningen for hele året i 2015 ville blive på et lavere niveau end i 2014, men den gode start på året indikerer imidlertid nu, at omsætningen kan blive på niveau med 2014. Til den øvrige industri forventes der gennemgående en stabil afsætning, men det aktuelles pres på landbruget vil dog have en negativ indflydelse på afsætningen til de store producentkunder inden for Agro-området, skriver Hydra-Grene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093