23948sdkhjf

Rias nedjusterer

En tabt kontrakt og generelt svagere udvikling end forventet tvinger plastproducenten til at sænke forventningerne til regnskabsåret 2014/2015.
I en periodemeddelelse skriver Rias, at tredje kvartal 2014/2015 har udviklet sig svagere end ventet. Kvartalet har budt på et svagt forårssalg, stigende råvarepriser og ikke mindst tabet af en større kontrakt.

- Blandt andet har et stort fald i antallet af nye boligbyggerier, tabet af en større kontrakt, oveni den manglende omsætning fra vinterstormene i det foregående år, slået igennem i byggeriomsætningen. Den tabte kontrakt har først vist fuld effekt i tredje kvartal. Kraftigt stigende råvarepriser i tredje kvartal, som det ikke har været muligt at kompensere for i bestående årskontrakter, presser yderligere indtjeningen på byggeriområdet på kort sigt, skriver Rias.

På den positive side kan Rias konstatere, at afsætningen af industrielle produkter har udviklet sig positivt i tredje kvartal – for året som helhed er der dog stadig tale om et lavere niveau end i 2013/14.

- Den positive udvikling har dog ikke slået igennem i det forventede omfang. Blandt andet har de på forarbejdningsområdet foretagne investeringer og organisatoriske tilpasninger endnu ikke givet den ønskede vækst, men fokus fastholdes uforandret på dette område, skriver Rias.

Den skuffende udvikling i tredje kvartal, og den tabte kontrakt, får nu Rias til at nedjustere forventningerne til 2014/2015 som helhed. Nu kalkuleres med et overskud før skat på 5-6 mio. kr. mod tidligere 8-11 mio. kr.
Læs mere om: Rias
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078