23948sdkhjf

Ni nye maskiner hos Waltrich

Der er stadig meget fart på hos den Sydsjællandske maskinfabrik Waltrich, og direktør og ejer Hanne Lilja fortsætter investeringerne.
Det har været nødvendigt med en del omrokeringer hos Waltrich det eneste år – dels for at skabe et bedre flow fra råvarer til færdigvarer og dels for at skabe plads til de mange nye maskiner.

I alt er det nemlig blevet til ni nye medlemmer af maskinparken på den sjællandske fabrik. De syv af dem er traditionelle kurvestyrede automater, men der er også blevet plads til en Hyundai Kia SKT210SY 65 mm cnc maskine og senest et REK-anlæg til afrensning af drejedele.

- Jeg har et blødt punkt med de ”gode gamle” kurvestyrede automater. Jeg betragter dem som en meget stor del af vores eksistensgrundlag, da de giver os en stor mulighed for ”at holde på kunder”, som ellers ville have lagt deres ordrer i Kina eller andre af østlandene. Maskinerne kører jo lige hurtigt, om de står i Bårse eller Kina – og da en mand kan passe 10-15 stk., er lønudgiften ikke så belastende for prisen. I dag leverer vi faktisk til blandt andet Bulgarien og Polen, netop fordi vi har de kurvestyrede. Skulle de samme emner køres på en cnc maskine, ville de blive alt for dyre, og vi ville miste kunden, siger Hanne Lilja, og fortsætter:

- Mange af vores kunder har både komplekse og mindre komplekse emner, i større og mindre serier. Ved at have både kurvestyrede og nye cnc maskiner kan vi dække deres samlede behov – hvilket de fleste kunder sætter pris på, da det jo er nemmere med én leverandør, der klarer det hele, i stedet for at skulle shoppe rundt blandt flere.

Filosofien er, at Waltrich skal leve af de kurvestyrede automater, men samtidig bliver nødt til at følge med udviklingen – netop for at kunne være totalleverandør på drejedele. Og derfor købte virksomheden i slutningen af 2007 den nye Hyundai Kia som supplement til de seks cnc maskiner, man havde i forvejen.

Sidst men ikke mindst er der REK-anlægget, som pludselig blev nødvendigt, fordi man fik påbud fra Vordingborg Kommune om at udskifte det gamle affedtningsanlæg, som anvendte triklorethylen.

- I stedet har vi nu købt et totalt nyrenoveret anlæg fra ABC-Clean, der er baseret på modificeret alkohol i stedet for triklorethylen. Udover det større miljøvenlighed er anlægget også energibesparende, og så har det givet os bedre plads, fordi det kun fylder en fjerdedel af det gamle, lyder det fra Hanne Lilja.

Hun understreger dog, at pladsen ikke kommer til at stå uudnyttet hen og afslører, at hun, hvis alt går efter planen, allerede har nye investeringer i tankerne, der kan udvide kapaciteten endnu mere hos Waltrich.

- Det går jo rigtig godt – og det ser heldigvis ud til at fortsætte. Ordrebeholdningen er stor, og der tjenes stadig penge i virksomheden, siger Hanne Lilja, og tilføjer:

- Selv frokoststuen hos Waltrich er blevet bygget om. Jeg overtog jo en virksomhed i 2005, hvor der ikke havde været investeret noget videre i en del år – og mange ting trængte, og trænger stadig, til en væsentlig opdatering. Blandt andet var køkkenet totalt nedslidt, og det har drengene og jeg nu ved fælles hjælp bygget helt om og købt nye møbler, så vi nu har et hyggeligt sted at spise,

Siden det nye køkken var færdigt i december, er der blevet serveret varm mad til middag hver dag. Selvom medarbejderne selvfølgelig er der for at arbejde, er det jo vigtigt, at man har det rart samtidig, lyder det fra en smilende direktør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109