23948sdkhjf

Danske virksomheder efterlyser øget satsning på rumfartsindustrien

Danmark halter bagefter andre europæiske lande, når det gælder investeringer i rumfartsindustrien, og både virksomheder og forskere efterlyser derfor et nationalt rumfartsprogram.
Der kan være rigtig mange indtægter at hente, hvis man satser på investeringer i rumfartsindustrien. Det viser en svensk undersøgelse, der konkluderer, at investeringerne kommer otte gange igen – blandt andet i form af spin-off-teknologier til gavn for hele samfundet. I Danmark er rumforskningen hidtil hovedsageligt foregået gennem den fælleseuropæiske rumfartsorganisation ESA, men det vil industrien og forskerne nu lave om på, og de efterlyser derfor øgede investeringer og et egentligt dansk rumfartsprogram. Det skriver Børsen.

- Rummet er en god legeplads for ingeniører – et sted, der tvinger os til at tænke nye tanker. Vi kan lære de studerende om den helt nye teknologi. Det er kreativ, fremadrettet undervisning, siger John Leif Jørgensen, professor ved Danmarks Rumcenter, til Børsen.

Ifølge centrets direktør Eigil Friis-Christensen findes der i dag ca. 500 arbejdspladser i den danske rumfartsindustri, men hævede vi investeringerne, så de var på niveau med andre europæiske lande, så ville tallet ligge på 5.000-10.000 arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08