23948sdkhjf

Lego strammer grebet om kvalitetskontrollen

De store legetøjsskandaler i specielt USA får nu Lego til at skærpe kvalitetskontrollen yderligere, fordi detailkæderne er blevet mere opmærksomme på produktkvaliteten.
Ifølge Børsen er det ikke, fordi Lego tvivler på kvaliteten af egne produkter, at man nu giver kontrollen et yderligere nøk. Presset fra detailkæderne bliver simpelthen større i kølvandet på de legetøjsskandaler, der har ramt blandt andet Mattel og Mega Brands, og derfor er også Billund-virksomhed tvunget til at øge kontrollen.

- Vi ser generelt, at der stilles større krav til dokumentation. Vi har ikke selv været bekymret for kvaliteten, men kunderne forlanger dokumentation i en form, vi ikke har kunnet levere tidligere, siger Legos kvalitetschef Cornelis Versluis til Børsen.

Hovedparten af Legos produktion foregår i dag i Østeuropa og Mexico, mens under 3 % finder sted i Kina, hvor de største problemer er opstået for konkurrenterne. I produktionslandene har Lego udstationeret folk til at kontrollere underleverandørerne, og det har indtil videre givet pote, idet Lego ikke har været indblandet i skandaler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125