23948sdkhjf

Kinesere kan true Vestas’ markedsposition

Analysehuset BTM Consult vurderer, at kinesiske producenter i løbet af blot få år kan blive markedsledende inden for vindmøller.
Grunden til den opsigtsvækkende omrokering på vindmøllemarkedet er, at der i disse år investeres voldsomt i vindmøller på det kinesiske marked, som i høj grad leveres af lokale producenter. Netop det store boom i det kinesiske salg kan for en kort periode vende op og ned på markedssituationen. Det skriver Børsen.

- Det kinesiske marked eksploderer netop nu, og man skal ikke blive overrasket, hvis vi ser kinesiske producenter som Goldwind blive verdens største i en kort periode på grund af storsalg til det kinesiske marked, udtaler Per Krogsgaard, direktør for BTM Consult, til Børsen.

Sidste år mindskedes Vestas’ markedsandel fra 28 til 23 %, blandt andet på grund af aktiviteten på det kinesiske marked. Ifølge analytiker hos Sydbank, Jacob Pedersen, er de kinesiske producenter dog ikke afgørende konkurrenter for Vestas lige nu. De mangler stadig at lancere større møller samt dokumentere møllernes stabilitet, før de for alvor kan erobre markedsandele uden for Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141