23948sdkhjf

Maritim lærlingeordning er en stor succes

Den nordjyske ordning er udvidet fra fire til seks virksomheder og det samlede antal lærlinge er udvidet fra 38 til 55 på ét år.
Baggrunden for ordningen er et ønske blandt maritime virksomheder i Nordjylland om at uddanne flere og bedre lærlinge. I 2014 henvendte de sig til det maritime brancheudviklingscenter MARCOD og bad centret om hjælp til at drible ordningen i gang.

Hos MAN Diesel & Turbo, som er en af initiativtagerne bag lærlingesamarbejdet siger:

- Vi er meget tilfredse med udbyttet af ordningen, som har gjort, at vi har ansat flere lærlinge i det forgangne år. Den maritime uddannelseskoordinator hjælper os med alt fra rekruttering og evaluering af lærlinge, følger lærlingene tæt under skoleophold, varetager dialogen med erhvervsskolerne, arrangerer fælles lærlingedag osv”, fortæller John Ditlev, lærlingeansvar hos MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn.

Rotationsordning blandt skibsmontører
Imellem virksomhederne Orskov Yard A/S, MAN Diesel og Turbo A/S, Vestergaard Marine Service A/S og Hirtshals Yard A/S er der netop etableret en rotationsordning for de fire virksomheders i alt 38 skibsmontørlærlinge. Formålet er at uddanne dygtigere lærlinge.

- I dag er mange virksomheder ”smallere” i forhold til kompetencer; man udfører de opgaver, man er stærk i, og bruger derudover underleverandører til øvrige opgaver. Det betyder for en lærling, at der kan være arbejdsprocesser, som han/hun ikke kommer igennem i sin læretid, og med rotationsordningen afhjælper vi dette, udtaler Anette H. Sørensen.

Deleordning for el-lærlinge
En yderligere knopskydning på lærlingesamarbejdet er, at tre virksomheder er gået sammen om at uddanne en elektriker-lærling, nemlig Mariendal El-teknik A/S, MAN Diesel og Turbo A/S samt Soft og Teknik A/S.

Jakob Grønkjær fra Mariendal Electrics forventer sig meget af samarbejdet med de andre virksomheder og erhvervsskolerne:

- Vi tror på, at vi i fællesskab kan uddanne dygtige og kompetente lærlinge, der er klar til at tage udfordringerne op i forhold til de krav og udfordringer, arbejdsmarkedet stiller. De tre virksomheder har hver for sig forskelligartede kompetenceområder og idet lærlingen kommer rundt i virksomhederne i en turnusordning i hele læretiden, uddannes der en meget dygtig medarbejder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078