23948sdkhjf

Helikopter-modkøb for 1,5 milliarder på plads

Otte danske forsvarsfirmaer har indtil videre fået opgaver i forbindelse med modkøb på forsvarets nye Seahawk-helikoptere.
Terma, Sky-Watch, Multicut, Brüel & Kjær, Systematic, SSBV-Rovsing, IFAD og CPH Group er i gang med eller har afviklet projekter i forbindelse med det danske forsvarskøb af ni nye Seahawk-helikoptere.

Opgaverne kommer fra de fire amerikanske forsvarsfirmaer, der leverer de nye helikoptere, Sikorsky Aircraft, GE, CAE og Lockheed Martin. Projekterne er del af de modkøb til samlet 3 mia. kr., der er forbundet med helikopterkøbet.

- De fire selskaber har nu opfyldt eller påbegyndt aktiviteter, der dækker 50 procent af den samlede forpligtigelse, udtaler Anders Hoffmann, vicedirektør for Erhvervsudvikling og Internationale forhold.

Når vi kommer til 2022 forventer de fire amerikanske selskaber at have afviklet hele forpligtigelsen om arbejde for projekter til samlet 3 mia. kr. til den danske forsvarsindustri.

Danmark køber de ni helikoptere via U.S. Navy via en såkaldt ” Foreign Military Sales program”. Sikorsky leverer helikopterne til U.S. Navy, hvor de så bliver ombygget og tilpasset de danske specifikationer.

Alle ni helikoptere ventes at være leveret midt-2018.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109