23948sdkhjf

300 så på fremtidens robotter

Motoman fejrede 30 års tilstedeværelse i Europa ved at slå dørene op til Åbent Hus på robotcentret i Løsning. Mange kunder benyttede chancen og kiggede forbi.
Det var en større maskinpark, der mødte gæsterne hos Motoman, da man sidst i februar fejrede, at det er 30 år siden, at L10 robotten kom til Europa. Siden er det sket meget inden for robotindustrien, og det kunne gæsterne se ved selvsyn på de mange arbejdende robotter, der var stillet op til lejligheden.

Metal Supply fangede direktør Jesper Gandrup fra Motoman for at høre nærmere om, hvordan arrangementet forløb.

Stor interesse
- Der var en overvældende interesse. Vi havde ca. 300 besøgende i de to dage, arrangementet varede, og det var faktisk dobbelt så mange, som vi havde regnet med, fortæller han begejstret, og fortsætter:

- Vi fremviste en del maskiner, og generelt var det en god blanding af de forskellige typer af robotter, vi sælger. Der var blandt andet nogle af vores nye IA og DA robotter, som jo er en slags ”fremtidens robotter”. Derudover viste vi nogle af vores specialrobotter – blandt andet en af vores svejserobotter, hvor slangerne er gemt i robotarmen.

Flere arrangementer i fremtiden
I alt var 13 robotter i sving i løbet af de to dage, og udover maskinerne kunne Motoman også præsentere et foredrag ved Kurt Bo Genefke fra Teknologisk Institut under overskriften ”Grib det rigtigt an”.

- Jeg synes personligt, at det var rigtig godt, at der var en sammenhæng mellem det foredrag, vi havde arrangeret, og vores fremvisning af robotter. Kurt Bo Genefke anskueliggjorde, hvilket forarbejde det kræver, når man vil investere i robotter, og bagefter kunne folk jo så gå ud til vores teknikere og stille spørgsmål. Så der synes jeg virkelig, folk fik noget ud af arrangementet. Det gav stof til eftertanke, fortæller Jesper Gandrup, der tilføjer:

- En anden af pointerne med arrangementet var, at folk kunne se nogle af de robotter, de normalt ikke bruger selv. Vi har fx en del svejsekunder, og for dem var det interessant at høre om fx kantpressere og palleteringsrobotter, fordi det kunne give dem en ide om, hvad robotter egentlig kan bruges til.

Jesper Gandrup har allerede fået mange gode tilbagemeldinger fra begejstrede gæster og understreger, at det bestemt ikke er sidste gang, at Motoman har været vært ved sådan et arrangement.

- Der vil helt sikkert komme andre arrangementer i fremtiden og også nogle, hvor vi er mere fokuserede. Det kunne være et arrangement, hvor vi fx præsenterer alt, hvad vi har inden for kantpressere eller lignende, slutter Jesper Gandrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078